Skip to main content
rsablak.hu

Megérkezett a nyár, a hőség, a forróság, a nyaralási időszak, a strandolás, az önfeledt szórakozás. Azonban nemcsak pozitív élményekben lehet részünk, hanem néhány kellemetlenséggel is meg kell küzdeni. Idetartoznak a szúnyogok is, amelyek előszeretettel látogatnak meg minket az éjszaka közeledtével.  

Hogyan védekezhetünk otthon a szúnyogok ellen?

Szerencsére ma már igazán hatékony megoldásokkal találkozhatunk, ilyen például a szúnyogháló keret, ami a szúnyoghálót tartja. Ehhez ajánlott egy minőségi RS Ablak kínálta műanyag ablakot választani, hogy garantáltan hatásos legyen a védekezés a szúnyogok ellen.

Valószínűleg már mindenki találkozott azzal a jelenséggel, hogy egy nyári éjszakán álomra hajtotta a fejét, és pár percen belül meghallotta azt a jellegzetes zümmögést, általában a fülhöz közel. Nem csupán az jelenthet problémát, ha egy kicsit lakmározik a vérünkből és égető, viszkető csípést hagy maga után, hanem már önmagában a döngicsélés is kellemetlen élmény, pont elég ahhoz, hogy ne tudjunk elaludni. Természetesen ahogy felkelünk, felkapcsoljuk a villanyt, azonnal elrejtőzik a szúnyog.

Ezt követi a vadászat, a keresés, ami vagy sikeres, vagy pár perc után megunjuk, visszafekszünk és kezdődik az egész kör elölről. Ahhoz, hogy véget vessünk az éjszakai üldözéseknek, gátat kell szabni annak, hogy a szúnyogok valahogy bejussanak otthonunkba. A szúnyogháló keretek és a bennük kifeszített hálók hatalmas segítséget jelentenek a védekezésben. Lehet használni panellakásokban és családi házakban egyaránt, mivel minden esetben az adott ablak méretéhez lesz igazítva.

Nem csak fix, de rolós megoldással is találkozhatunk

Az esetek többségében a szúnyoghálók fixen vannak rögzítve, mivel az ablakok nagy részénél nincs szükség a szúnyogháló keret nyithatóságára. Pár zsanérral ellátva, például az erkélyeknél máris nyithatóvá alakítható a teljes keret. Ezenkívül még a fixek közé tartoznak a tolóajtós megoldások, amelyek egy sínen mozognak. Fontos azonban, hogy ezeknek a szúnyoghálóknak dupla helyigénye van.

Ma már olyan kényelmes és egyedi megoldások közül is válogathatunk, mint a rolós háló, ami teljes mértékben mozgatható. Itt van egy tok, ami összegyűjti a hálót egy rugós tengelyre szerelve. A működése hasonlít a rolettákéhoz, ezért is rolós szúnyogháló a neve. Ezt a megoldást általában ajtók esetében szokás alkalmazni.

Minden helyzet teljesen más

Ahány ház, annyi szokás, és ez az igényekre is igaz. Ezért is fontos minden egyes vásárlás előtt konzultálni szakértőkkel, hogy mégis a saját ablakokra, ajtókra melyek számítanak az elérhető legjobb megoldásoknak. Fix? Rolós? Esetleg a sínes eszköz lesz a befutó? Természetesen az első lépés minden esetben a méretek felvétele, ahol már részletes információt kérhetünk arról, hogy melyik szúnyogháló keret lesz az ideális megoldás az adott helyiségbe. Vegyük igénybe a profik segítségét, hogy ne legyen többé gondunk a szúnyogokkal.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5