Skip to main content
evőeszköz lebomló indepack.hu

A műanyagok mennyiségének csökkentése globális feladat. Az élelmiszeripar és a vendéglátás számtalan csomagolóanyagot, valamint étkezéshez használatos kelléket, tányért, poharat, evőeszközt használ, ennek egy része műanyagból készül. Azonban egyre szélesebb körben elérhetőek a különböző alternatív csomagolóanyagok és eszközök, melyek tökéletesen alkalmasak a műanyag kiváltására

Ma már nem csak az emberek saját döntése, de sok esetben a törvényi szabályozások is arra késztetik a vásárlókat, hogy környezetbarát terméket válasszanak. Az indepack.hu lebomló evőeszközei kiválóan helyettesítik a műanyag evőeszközöket ezért nem is kérdés, hogy miért dönts ezek mellett.

A műanyag alternatívái

Az egyszer előállított műanyag folyamatosan jelen lesz a környezetünkben, ezzel csak az utóbbi évtizedben szembesültek a kutatók és maguk az emberek is. Világszerte egyre nagyobb problémát jelent a műanyaghulladékok megjelenése, ezért, amennyiben lehetőség van rá, érdemes környezetbarát termékekre váltani.

A lebomló, komposztálható termékeket ma már szinte minden kategóriában megtalálhatjuk, ezért könnyedén helyettesíthetők vele a műanyag eszközök. Poharak esetében a PLA, a CPLA és a papír, ételcsomagoló dobozoknál a cukornád és a búzaszalma, evőeszközök, szívószálak esetén pedig a fa és a biomassza olyan környezettudatos megoldások, melyek használat után semmiféle megterhelést nem jelentenek a Föld számára, valamint előállításuk is fenntartható és gazdaságos.

Miért lettek annyira népszerűek a műanyag eszközök?

1950 után robbanásszerűen tört be a háztartásokba a műanyag. Úgy tűnt, mindenre tud jó megoldást, számos pozitív tulajdonsága miatt pedig szinte nélkülözhetetlenné vált a háziasszonyok számára, valamint az ipar is előszeretettel tért át erre a könnyű, könnyen formálható és tartós anyagra.

A műanyagoknak egyre több változatát készítették el, adott feladatra adott műanyagtípus volt alkalmas. A háztartásokba főleg a PVC, a PET, később a PS, PE, a PP terjedt el és uralta a csomagolóanyag-ipart is.

Azonban a 2000-es évekre világossá vált, hogy a műanyagok egyre több gondot okoznak, így mind a zölden gondolkodó emberek, mind pedig a törvénykezés elkezdte kezelni ezt a problémát.

Lebomló műanyag: valódi megoldás?

Sajnos azt kell mondanunk, hogy nem. A lebomló műanyagok apró, szabad szemmel nem látható mikroműanyagokká bomlanak le, amik ugyanúgy jelen vannak a levegőben a talajban és a vízben is.

Lebomló evőeszközökkel a Föld védelméért

A biomassza ipari faforgácsból készül, melyet növényi kötőanyagokkal tartanak össze. Komposztálás közben ugyanúgy lebomlik, akár egy falevél, ezért használata óvja a környezetet. Az ipari faforgács ráadásul egy melléktermék, így még környezetbarátabbak a biomassza (Crann) evőeszközök. Ezeket villa, kanál és kés változatban is megvásárolhatod.

Az ökocsomagolás használata mindannyiunk érdeke. Amikor csak lehetőséged van rá, válaszd ezeket a termékeket, így te is aktívan hozzájárulsz a természet védelméhez.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5