Skip to main content
kártyázás compaya.hu

Azon szülőkhöz szólunk most, aki szeretnék szabadidejüket hasznosan, mégis szórakoztató módon eltölteni csemetéjükkel

Akár azért, mert a hétvégi terveket elmosta az eső, akár azért, mert a vacsoraidőig van még pár szabad perc, érdemes elővenni egy-egy kártyajátékot, és lejátszani egy partit. Ez az elfoglaltság a kötelékek erősítésére sem utolsó!

A kártyázás előnyei

A kártyázás tipikusan olyan tevékenység, melyet vagy óvodáskorú gyerekekkel űzünk vagy csak felnőttek részvételével, baráti társaságban. Pedig a Fekete Péteren, memóriajátékokon és a pókeren, römin túl is vannak izgalmas kártyajátékok. Elég, ha szétnézünk a Compaya társasjátékbolt kínálatában, láthatjuk, hogy milyen sok lehetőség áll rendelkezésre.

Érdemes beszerezni egy-két izgalmasabb társast, kártyajátékot akkor is, ha a gyerekek már kisiskolások, hiszen a játék számukra is ugyanolyan fontos tevékenység, és a tanuláson kívül a szórakozásra is szükség van.

A kártyajátékokkal ráadásul számos készség fejleszthető, például a koncentráció, a logika, a tervezés, de az érzékelés-észlelés is. Nem kell alábecsülni ezeket a játékokat: szórakoztatnak, kikapcsolnak, így remek alkalmat kínálnak a feszültségek oldására. Sőt! Sokszor rövidebb a játékidejük, mint a hagyományos családi társasjátékoké, ezért akár naponta is elő lehet őket venni.

Nézzünk is példaként néhány népszerű kártyajátékot a Compaya kínálatából!

  1. SET - A felismerés családi játéka 

Ezt a kártyajátékot 6 éven felüliekkel érdemes játszani, és ami nagy előnye a SET-nek, hogy akár 20 fő is részt vehet az egyes körökben. Persze családi társasként is kiválóan működik, és a gyerekek nagyon élvezik is, hiszen egyszerűek a szabályok, a játékidő pedig rövid, maximum 20 perc.

Elsősorban az érzékelést-észlelést fejleszti a játék, de a gyors reagálásnak is nagy szerepe van abban, ki nyeri a kört.

A SET-ben szereplő kártyákon 4 tulajdonságot kell figyelni: minta, szám, szín és kitöltöttség. Ha a lerakott kártyák közül 3 darab mindegyikén van egyformaság, vagy épp hogy mindegyik különbözik a másiktól, akkor jön létre a SET. Ahhoz azonban, hogy ezt elsőként észrevegye valaki, nagy fokú figyelem, logika és gyorsaság is szükséges.

A SET évek óta vezeti a népszerűségi listát, kiváló szórakozást nyújt családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csoportoknak is.

  1. Zangle kártyajáték

A Zangle 120 darab kártyát tartalmaz, mindegyiken háromszögekből álló alakzatok vannak különböző színben. A cél az, hogy addig kombináljuk a lapokat, amíg egy másik kártyán lévő alakzatot össze tudunk hozni.

Itt is nagy szerep jut az észlelési képességeknek, a problémamegoldó gondolkodásnak és a gyorsaságnak. Izgalmas családi játék esős időre akár 45 percen keresztül.

  1. Királyi áru

Új kiadásban kapható a Compayánál a Királyi áru játék, amelyben 8 épületet kell megépíteni a kártyalapok segítségével. 10 éven felüliekkel lesz élvezetes igazán, 2-4 játékos vehet részt a partiban, a játékidő pedig 30 perc.

Minden idő, amit a család vidáman együtt tölt, emlékezetes perceket szerez a gyerekeknek.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5