Skip to main content

A szigetelés előnyeit különösebben nem szükséges ecsetelni a mai világban, noha még így is akadhatnak olyan pozitívumok, amikre elsőre talán nem is gondolnánk. A nagy kérdés, ha a döntés megvan, általában az, hogy melyik szigetelőanyagot érdemes választani. Cikkünkben az EPS polisztirollal kapcsolatos tudnivalókat járjuk körül. Tartson Ön is velünk! 

Az EPS polisztirol előnyei

A Józan Kft. EPS polisztirol szigetelőlapjai kiváló választásnak bizonyulnak, amennyiben kedvező árfekvésű, ugyanakkor kiváló minőségű szigetelésben gondolkodunk. A polisztirol ugyanis ebből a szempontból egyértelműen a lehető legjobb döntés. Így ráadásul azok számára is elérhetővé válik a komplex hőszigetelő rendszer kialakítása, akik kisebb tőkét tudnak rászánni erre a feladatra.

Az expandált polisztirol hosszú távon is abszolút megbízható, hiszen gyakorlatilag nem romlik az összetétele, s ennek megfelelően a szigetelő képességéből sem veszít sok idő elteltével sem. Így kifejezetten jó választásnak bizonyul abban az esetben is, ha az értékállóság az egyik legfontosabb szempontunk.

További előnyként könyvelhetjük el azt is, hogy többféle változata létezik. Hiszen ha teljes hőszigetelést szeretnénk megvalósítani, akkor nem lesz elég csupán a homlokzati felületen alkalmazni a szigetelőlapokat. Annak ellenére, hogy valóban a hőveszteség jelentős része a falakon jelentkezik, a padló, valamint a födém is fontos e tekintetben. A lépésálló polisztirol azonban kiváló megoldás lehet ebben az esetben.

Miért jó, ha lépésálló a szigetelőlap?

Habár az elnevezés előfordulhat, hogy csalóka, hiszen alapvetően nem a lépéseinknek kell ellenállnia, hanem a rá nehezedő súllyal szemben kell megfelelően helyt állnia. Az e tekintetből megfelelő szigetelőlapokat nevezzük lépésállónak, amilyen például a lépésálló polisztirol is.

Nemcsak a talajjal érintkező épületben alkalmazhatjuk ezt a változatot a padló szigeteléséhez, hanem a födém esetében is nagyszerűen beválik. Az EPS 100 lépésálló polisztirolt tehát ezekben az esetekben érdemes választani.

Mi kerülhet akkor a homlokzatra?

Az EPS 80-ként emlegetett homlokzatra való polisztirolt érdemes alkalmazni a falak szigeteléséhez. A lábazat kivételével a teljes felületen tökéletesen beválik. Az épület talajhoz közeli részére azonban nedvességálló szigetelést válasszunk minden esetben, hiszen itt felfröccsenő csapadékkal, sőt akár talajvíz miatti nedvességgel is találkozhat az anyag!

Ne feledjük, hogy az EPS polisztirol sem afféle Szent Grál, ami mindenhova megfelel! Ellenjavallata például a vályogház, illetve minden olyan falazat, amely erősen kitett a nedvességnek. A másik gyenge pontként azt érdemes megemlíteni, hogy hangszigetelésben nem jeleskedik különösebben, így forgalmas helyszínekre épült ingatlan esetében megfontolandó, hogy inkább a kőzetgyapotot válasszuk helyette. Ennek kivételes tulajdonságairól azonban majd egy másik cikkünkben számolunk be.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5