Skip to main content

A szivarozás elsajátítása gyakorlatot kíván, hiszen nemcsak a szivarok tárolásának, szívásának, hanem már azok helyes meggyújtásának is megvannak a maga szabályai, amelyeket betartva tovább növelhető a dohányzás élvezete. 

A különböző vastagságú szivarok begyújtása is tapasztalat kérdése, és lehet, hogy kezdőként elsőre nem sikerül. A gyakorlott szivarosok bármilyen helyzetben, bármivel, akár egy erős lángú vihargyújtóval is képesek meggyújtani a dohányrudat, azonban kezdőként ez nem ajánlott, helyette jó szolgálatot tehetnek a speciális szivargyújtók.

Miért nem mindegy, mivel gyújtja meg a szivart?

Amikor már a sokadik darabnál jár és kellő rutinnal rendelkezik, nem jelent gondot a szivar meggyújtása, ám jártasság hiányában kellemetlen perceket szerezhet. A Humidorshop.hu szivargyújtói és öngyújtói a dohányosok számára kifejlesztett eszközök, a szivarosok igazi társai, amelyek tökéletes izzást és ezáltal kellemes aromát biztosítanak a szivaroknak.

Amennyiben szivarozásra adja a fejét, elsőként fog szembesülni a tapasztaltabbak tanácsaival a szivar meggyújtását illetően. A szivarok meggyújtása türelmet kíván, a megfelelő hővel történő izzítás az optimális, így ugyanis elkerülhető, hogy a hirtelen, nagy hőtől a dohány megkeseredjen. Klasszikusan cédrusfa pálcát használnak hozzá, sok szivar mellé mellékelnek is ilyet, azonban ehhez is gyakorlat szükséges. A gyakorlat alapján gyufával, hagyományos öngyújtóval, sőt vihargyújtóval is történhet a meggyújtás, azonban a legbiztosabb, ha specifikus szivaröngyújtót használunk. 

A szivaröngyújtók sajátosságai

A szivargyújtók használata a kezdőknek jelenthet komoly segítséget, megelőzheti a dohány nagy hővel történő megpörkölését. 

Minden gyártónak, így a legendás Colibrinek is megvan a maga specialitása, innovációja a szivargyújtók terén, mindegyik tökéleteset alkot, amely a legzordabb időjárásban is képes meggyújtani a szivarokat. 

A szimpla, dupla vagy tripla szúrólánggal rendelkező modellek gyakran beépített szivarvágóval is rendelkeznek, így ideális kellékei a szivarosoknak. Az erős lángnak köszönhetően a nagyobb méretű dohányrudak begyújtását is könnyedén megoldják. 

A legendás Colibri szivargyújtók

Az 1928-ban alapított svájci Colibri továbbfejlesztette a régi típusú öngyújtót és feltalálta a világ első működő félautomatáját: a Colibri Originalt, majd a II. világháborúban a katonák számára megalkotta a vihargyújtót. 

A világ első tripla szúrólángos öngyújtója, a Colibri Quantum igazi csúcstechnológia gyönyörű art deco köntösben, amely az ék alakú V-Cut szivarvágónak köszönhetően multifunkciós eszköz. A kettős rozsdamentes acélpengéknek köszönhetően gyors és precíz vágást biztosít. Vágás közben a vágó rögzíthető, kioldása gombokkal történik.

A jó fogást biztosító, súlyos öngyújtóknak köszönhetően a legvastagabb szivarok is a tökéletes hő leadásával, rövid idő alatt teljes átmérőn keresztül begyújthatók, így tökéletes kelléket jelentenek a kezdők számára is.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5