Skip to main content

Egy füllesztő nyári napon megrendezett esküvőnek nem mindenki örül, nem véletlenül: öltönyt viselni ilyen melegben nem a legkellemesebb dolog. De szerencsére azóta színre léptek a nyári öltönyök, amelyeknek az ujjában legtöbbször nincs bélés, a hátrészüket pedig csak félig bélelik ki. Teljes bélelés ilyenkor csak a zakó elején van. 

Ebből az öltönytípusból azonban manapság már számtalan féle kapható, elég csak megnézni a Lord Men's Fashion öltönyeinek kínálatát. Cseppet sem lesz egyszerű feladat tehát kiválasztani közülük azt az egyet, amelyben minden eseményen kényelmesen érzi majd magát. De nem is lehetetlen, hogy ha megfogadja a mai cikkünkben leírtakat.

Könnyed anyagok

Az egyik legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennie a nyári öltöny kiválasztásakor, az a ruhadarab anyaga és annak a tömege, amelyet mindig számokkal fejeznek ki. 

A gyártók általában vékony, jól szellőző lent, pamutot, selymet vagy kasmírt, illetve gyapjút használnak, kiváltképp mohairrel keverve. Ennek a kombinációnak a segítségével ugyanis igazán könnyed nyári darabok készíthetők.

De a gyapjút sokszor keverik műszálakkal is, hogy kiküszöböljék a nedvesedését és a nehéz száradását. Ez azonban környezetvédelmi szempontból nem a legideálisabb, mivel ezek a szálak elektrosztatikusan feltöltődhetnek, így könnyebben szennyeződhetnek, ami jóval több mosást, és ezáltal víz- és energiafelhasználást jelent. 

Ami pedig az öltöny anyagának tömegét illeti, általában 200-250 gramm/négyzetméterig számít egy öltöny nyárinak. Érdemes tehát elsősorban ezek között keresgélni.

Könnyű bélés

A legtöbbünk abban a tévhitben él, hogy a zakóban lévő bélés azért van, hogy melegen tartsa az embert, de legfőbb feladata igazából a kopástól és a szennyeződésektől való védelem, illetve a test mozgásának lekövetése, hogy elkerülhetővé váljanak a gyűrődések. Arról nem is beszélve, hogy plusz tömeget ad a zakónak, amellyel kiemeli annak szabását. 

Fontos tehát, hogy az Ön által választott öltöny bélése ne nehéz, vastag, hanem vékony, jól szellőző anyagból készüljön, és könnyű legyen. A legideálisabb megoldást egyértelműen cupro bemberg bélés jelenti, amely egy jól szellőző, tartós és selymes puhaságú, pamut alapú bélés.

Sokat számítanak az alapok

Ha szeretné az anyagot megóvni az izzadástól, akkor az ing alá vegyen fel minden alkalommal egy vékony pamuttrikót, ami elsőre lehet, hogy melegnek tűnik, de mivel ez a matéria kiváló nedvszívó és remekül szellőzik, életmentő tud lenni a  ikkasztó nyári hőségben.

Továbbá lehetőség szerint próbáljon meg az ingből is egy hasonlóan könnyed, jól szellőző darabot választani. Ez lehet akár egy pamut-, egy len- vagy egy lenvászon ing, mindegyik alkalmas viselet a nyári öltöny alá. 

Végül, de nem utolsósorban, amennyiben megoldható, kerülje a mellény viselését! Persze, ha az esemény dress code-jában szerepel, akkor sajnos nincs kibúvó. De még mindig kereshet egy könnyű anyagból készült, elegáns darabot.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5