Skip to main content

Az időjárás nem éppen kegyes a faszerkezetekkel, -felületekkel szemben. Különösen igaz ez a téli időszakra, aminek végeztével újra kimegyünk a kertbe, teraszra és felmérjük a “károkat”, hogy mennyire fakult, kopott és sérült meg a fa az elmúlt hónapokban. Szerencsére hatékony védelemből sincs hiány, így a problémát könnyen megoldhatjuk és meg is előzhetjük. 

Mire jó a vékonylazúr?

Valószínűleg sokaknak ismerős a helyzet, hogy a tavasz beköszöntével kint áll a kertben, és azt látja, hogy a teraszbútorok megfakultak, a kerítés kopott és még a tároló állapota is viseltesnek tűnik. Ha szeretnénk, hogy úgy nézzenek ki, mint új korukban, nem kell sokat keresgélni a megoldás után. A Borsodfesték Kft. vékonylazúrok kínálatában megtalálhatjuk az ideális terméket, amivel ápolhatjuk a különböző felületeket, hogy újra gyönyörűek és természetesek legyenek.

A fa eleganciát és melegséget kölcsönöz otthonunkban, a külső területeken azonban folyamatosan gondoskodni kell arról, hogy tökéletes állapotukat hosszú távon is képesek legyenek megőrizni.

A vékonylazúr nagyon egyszerűen működik. Az oldószeres bázisának köszönhetően beszívódik a faszerkezetébe, hogy maximális védelmet nyújtson a nedvesség, valamint az UV-sugárzás káros hatásaival szemben.

A szaga erős lehet az alkalmazás során, így mindig gondoskodjunk a megfelelő szellőzésről. A vizes bázisú vékonylazúrok esetében már kevésbé kellemetlen a szag, gyorsabban szívódnak fel, teljes mértékben környezetbarátak és száradás előtt még a munkaeszközöket is egyszerűbben le lehet takarítani.

Az oldószeres vékonylazúrok képesek kiemelni a fa természetes szépségét és hosszan tartó védelmet biztosítanak a teljes felületnek.

Vastaglazúr vs. vékonylazúr: mikor melyiket válasszuk?

A vastaglazúrt elsősorban olyan felületek és szerkezetek esetében érdemes használni, amelyek maximálisan mérettartóak. Ilyenek például az ajtók, ablakok, valamint a belső faburkolatok. Ha a hőmérséklet vagy nedvesség hatására a szerkezet mérete megváltozik, akkor a vastaglazúr berepedezik, így a védelem hatékonysága is csökken.

A nem mérettartó eszközök, szerkezetek esetében a vékonylazúr lesz az ideális. Ezek közé tartozik a lambéria, a kerítés, a zsalugáter, a kerti bútorok, a teraszok és gerendák, valamint a kocsibeálló is.

Honnan szerezzük be?

Mind a vékonylazúr, mind a vastaglazúr esetében érdemes olyan helyet választani, ami nagyon széles színpalettával rendelkezik, olyan gyártók termékeit forgalmazza, amelyek hosszú múltra és megbízhatóságra tekintenek vissza.

Továbbá az is fontos, hogy a kiválasztáshoz megfelelő szakmai segítséget, támogatást kapjunk. A felújítás során az egyik legnehezebb feladat ugyanis az ideális alapanyagok beszerzése. Ha egy szolgáltató ebben is képes megadni a maximális segítséget, mint a Borsodfesték Kft. például, akkor nyert ügyünk van, és az egész projektet hatékonyan, gyorsan tudjuk végrehajtani.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5