Skip to main content

Talán veled is előfordult már, hogy egy iratot, amelynek a létezésében tökéletesen biztos voltál, sehol sem találtál. Hogy az ilyen és hasonló helyzeteket elkerülhesd, érdemes az iratrendezés folyamatát alaposan átgondolnod, és esetleg át is alakítanod. 

Ha sikerül kialakítani egy hatékony rendszert, annak mindenki csak a hasznát látja majd. Sokkal gyorsabban meg lehet így találni az éppen szükséges dokumentumokat, javul a hatékonyság. Elengedhetetlen mind a papír alapú, mind pedig a ma már egyre nagyobb mennyiségű digitális dokumentum rendszerezése, amelyet persze folyamatosan karban is kell tartani.

Tedd hatékonyabbá és átláthatóbbá

Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház iratrendezés oldalán nagyon sokféle hasznos, és főképp kiváló minőségű terméket találsz, amelyekkel a meglévő iratállományod rendszerezését nagyon hatékonyan el tudod majd végezni. Hiszen ma már annyiféle dolog, köztük iratok, számlák és egyéb fontos dokumentumok jutnak el hozzánk nap nap után otthon és természetesen a munkánk során is.

Ezek közül nagyon sokat meg is szükséges őrizni, hogy – adott esetben – az megtalálható, bemutatható és feldolgozható legyen. És mivel nincs mindenkinek egy bűvészkalapja az elővarázslásukhoz, hatékonyabb egy átlátható iratrendezési folyamatot kialakítani és követni.

Hogyan kezdj hozzá?

Érdemes lehet alapos tervezéssel indítani az egész folyamatot. Szűrd meg és válogasd ki az összes iratodat. A feleslegesnek ítélteket archiváld vagy dobd ki. A digitális doksikat is rendszerezd, ehhez ideálisak felhőszolgáltatások.

Természetesen egy jól kialakított rendszer mindig karbantartásra szorul, havonta szánj erre időt, nézd át az új iratokat és frissítsd a rendszert.

A jól látható és könnyen hozzáférhető tárolórendszereket pont arra találták ki, hogy támogassák az átláthatóságot és a kereshetőséget. A címkék és a színes mappák segítenek az azonnali azonosításban, és minimalizálják a keresési időt.

Iratrendezés és home office

Természetesen az otthoni munkavégzéssel az életünkbe toppant iratrendezési kihívásokat sem szabad félvállról venni. Ha sok iratot használsz home office-ban is, akkor mindenképp legyen egy kijelölt helye az otthonodban a dokumentumoknak. Rendezd el őket mindig munka után, így nem nagyon érhetnek majd meglepetések, ha kell valami.

A praktikus tárolórendszerekben mindig bízhatsz, mert segítik az átláthatóságot és a rendezettséget, használják otthon vagy irodában is ezeket. Az otthon keletkezett digitális dokumentumokat is célszerű logikusan elnevezett és kereshető mappákba rendezni. S ami még nagyon lényeges, hogy mind a papír alapú, mind a digitális anyagok biztonságára is nagyon kell ügyelni. Óvni kell attól, hogy illetéktelen kezekbe kerülhessenek.

Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház az irattárolási igényeidhez is a legkorszerűbb és legmagasabb minőségű termékeket kínálja.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5