Skip to main content

Vajon miért előnyös a fogyasztásmérők használata? Mire képesek és hogyan működnek? Az alábbi írásunkban ezekre a kérdésekre adjuk meg a részletes választ. 

Egy főleg áramelosztó és szabályozó eszközök összeszerelésével és eladásával foglalkozó magyar cég a gyártás mellett fejlesztéssel, valamint forgalmazással is segíti az ügyfeleket. 

A fogyasztásmérő szekrényeiknek köszönhetően bízhatunk abban, hogy a készülékek megbízhatóan működnek, minőségi anyagokból készülnek, ezáltal tartósnak bizonyulnak. A magyar fejlesztés egyedi megrendeléseket is fogad, emellett energiaellátás, valamint elektrotechnika területén is otthon vannak.

A fogyasztásmérő szekrények

Az Elektrikstore.hu minőségi fogyasztásmérő szekrényeinek elsődleges feladata az áramszolgáltatói fogyasztásmérés biztosítása a lakosság számára. Ezeket a kellékeket kizárólag az áramszolgáltatók által elfogadott, valamint rendszeresített megoldással szabad telepíteni. A villamos fogyasztásmérő a vételezett áram, illetve az energia mennyiségének és napszaki eloszlásának meghatározására használandó berendezés.

Ide tartoznak többek között a Hensel gyártmányai, amelyek között találhatunk 1 és 3 fázisú modelleket egyaránt. Az egy mérőhelyes változat egyedi mindennapi mérésre alkalmas kivitel, amit felületre lehet szerelni. 63 A-ig tökéletesen teszi a dolgát. 

A fogyasztásmérő szekrényt a Hensel polikarbonátból álmodta és valósította meg. A méreteket tekintve 600 mm-es magassággal és 230 mm-es mélységgel rendelkezik. A garancia kapcsán pedig látható, hogy bíznak a minőségben, hiszen 12 év gyártói garancia vonatkozik rá.

De miért a Hensel?

Mert a termékeik egytől egyig Magyarországon készülnek. Több mint 30 éves múltjukkal a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy prémium gyártmányokkal rukkolnak elő. Budapesti telephelyen kezdték meg működésüket, egy németországi leányvállalatként. 2001-től pedig hivatalosan is Hensel Villamossági Kft-re váltottak.

Az áramelosztók mellett szabályozó készülékek összeszerelésével, illetve fejlesztéssel, előállítással és persze forgalmazással is foglalkoznak. A berendezésekhez használható egységeket csak náluk lehet beszerezni, az alkatrészeket azonban Németországból importálják, hiszen azóta is kapcsolatban vannak az anyavállalattal.

További érv mellettük, hogy a minőségbiztosítási rendszerük szabvány szerint tanúsított, a gyártmányaik forgalmazása tehát majdnem minden esetben a nagykereskedőn át történik meg. Nem véletlen, hogy ennyire népszerűnek számítanak a hazai piacon.

A szekrények végleges helye

Muszáj még megemlíteni, hogy a mérőhelyet sokszor az épület külső falain helyezik el, lehetőleg az ingatlanhatár közelében, esetleg a kerítés szélén. 

A kialakítás kapcsán viszont fontos, hogy kizárólag az áramszolgáltató által jóváhagyott, kültéren is használható készülékeket szerelhetjük fel. Minden eszköznek meg kell felelnie az IP54 védettségnek, hiszen ez biztosítja a por- és a páramentes környezetet.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5