Skip to main content
állólámpa

A fények, a megvilágítás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen első benyomást szerzünk egy otthonról, vendéglátóhelyről, hotelről, szobáról, milyen hangulattal, kialakítással szembesülünk, amikor először belépünk. 

A világítás minden enteriőr tervezésének lényeges eleme, meghatározza az egész tér hangulatát. A barátságos és fényűző világítás kényelmes légkört teremt, egy jól megválasztott világítás tágasabbá és nyitottabbá, hangulatosabbá teheti a teret. Különféle világítótestekkel érheti ezt el, mindegyik típusnak fontos szerepe van, de cikkünkben elsősorban az állólámpákról lesz szó. 

Miért van szükség világításra?

A fény fontos része az életünknek, és ma már természetes, hogy a világítás révén sötétedés után is nappali világosságban folytatjuk a napunkat, dolgozunk, tanulunk, szórakozunk. A világításnak számos funkciója van a lámpa típusától és fényerejétől függően, amire gyakran használjuk, az a hangulatteremtés, ehhez járulnak hozzá az elegáns Dublino állólámpák.

A lámpák meleg és barátságos hatást kelthetenek a pihenés során, illetve funkcionális fényt biztosíthatnak olyan feladatokhoz, mint a munka, az olvasás, a tévénézés, az étkezés vagy a biztonság. A lámpatest típusát és a fényerőt aszerint kell megválasztani, hogy milyen típusú világításra van szükség. 

Milyen lámpákra van szükségünk?

Az optimális világítás megtervezése és kialakítása, illetve ezzel összefüggésben a lámpák kiválasztása nem könnyű feladat, kiváltképp egy szállodában, vendéglátó egységben. A világítás technológiája folyamatosan fejlődik, számtalan lámpa kapható, és a trendek is hatással vannak a választásainkra. 

A lámpáknak illeszkedniük kell az enteriőrök stílusához, atmoszférájához, a berendezésekhez, a designhoz. Tervezésnél figyeljünk arra, hogy elegendő és megfelelő mennyiségű fényt biztosítsunk a helyiségekben. Választhatunk általános megvilágítást biztosító lámpákat, illetve irányított és kiemelő fényforrásokat. Okos világítási megoldásokkal szabályozható, változtatható, programozható is a fény, így még nagyobb lehetőségeket tartogat. 

Sokoldalú állólámpák

Leginkább azért szeretjük ezt a típust, mert sokoldalúan használható, hiszen nem helyhez kötött, könnyen áthelyezhető, és dekoratív eleme lehet minden helyiségnek. Számtalan stílusú, formavilágú és magasságú állólámpa közül válogathatunk az igényeinknek, a környezetnek megfelelően, igen előnyösek, és a design szempontjából is kitűnő választást jelentenek a dimmelhető, vagyis állítható fényerejű modellek. 

Bár általános világításra általában a fő fényforrásként alkalmazott csillárok, mennyezeti, függő- és falilámpák szolgálnak, egyre több helyen találkozni állólámpákkal is ebben a szerepben. Nagy előnyük, hogy megfelelő elrendezéssel, illetve olvasókarral helyi világításként is használhatók, ugyanakkor a sötét sarkokat is képesek bevilágítani. 

Az állólámpák rendkívüli designelemek, a különböző helyiségek legfontosabb berendezései lehetnek valamennyi stílusú térben, amennyiben jól választjuk meg és helyezzük el őket.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5