Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Szelíd elválás, könnyű átállás az önállóságra. Erre vágyik minden szülő és gyermek, amikor szóba kerül az ovis beszoktatás. Csak álom, vagy tényleg működhet könnyedén is? Hazai kézműves eladók között végzett piaci körképünk segítség az ovi- és bölcsi kezdéshez

Kezdjük az otthoni teendőkkel. Az egyik, amit nagyon szeretnek az oviban, ha már a nyári szünetben hasonló rutint alakítasz ki a gyermekeddel, mint amit majd az intézményben meg kell szoknia. Ez nemcsak neki, hanem neked is megkönnyíti majd a dolgodat. Miután együtt kiválasztottátok a legpuhább, legkedvesebb alvókát, ne felejtsétek el az ovis takarót és párnát sem! Ha van kedve a gyerkőcnek, nyugodtan aludjon az ovis ágyneműjében és hajtsa fejét esténként az ovis párnára. Ezzel is csak a megszokást erősíted benne.

aaug beszoktatás 1 

Az óvodai jelét már biztosan tudod. Szinte minden holmijába érdemes a jelet belevarrni, vagy ha nyomdázható ovis jeletek van, akkor nyomdázni. Ez megkönnyíti a kismanó dolgát, aki a sok más ruhadarab között kell megtalálja mindig a sajátját. Akár verset, dalt is megfogalmazhatsz az ovis jelével kapcsolatosan. Játékosan fogja megtanulni és megszeretni a sajátját. A Meska eladói sokféle lehetőséget kínálnak. 

aaug beszoktatás 2 

Minden kincs helye pedig nem lesz más, mint az egyedi, akár névre szóló ovis hátizsák. Az ovis beszoktatást nagyban megkönnyíti, hogy a gyerkőc fontos kis apróságait magával viheti. Valószínűleg a csoportba majd nem viheti be az összes számára fontos dolgot, de jó érzéssel fogja eltölteni, hogy a közelében vannak. Délutánonként pedig a piszkos váltó ruháját ő maga tudja hazavinni. Ezzel is jobban tudatosul benne az önállóság, a saját ruhájára való odafigyelés.

aaug beszoktatás 4 

Ha a nyári szünetben szívesen tanul a gyermeked, ennek is teret engedhetsz a Meskán található megannyi szórakoztató, fejlesztő játékkal. Mindezek különösebb kényelmetlenség nélkül tudják a kicsit tanítani és felkészíteni az óvodára. Csendeskönyvek, szerepjátékok, mozgásos feladatok segítik a tanulást a Meskán. A legnépszerűbbek a montessori fejlesztő játékok. Melyek fő jellemzője a nyílt végű játékmenet és a természetes alapanyag. 

aaug beszoktatás 3 

Mindenkinek békés és könnyű ovis beszoktatást kívánunk! :)

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Ratna Fitry képe a Pixabay -en.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5