HOLNAPP 

Földünk állapota sosem látott mértékben romlik, és ahhoz, hogy ezt lassítsuk, megállítsuk, jobb esetben megfordítsuk, mindenkinek felelősséget kell vállalnia.

A klímaváltozás elleni küzdelemmel azonosulni ezért nemes cél, amit egyénileg és közösségi szinten is kitűzhetünk magunk elé.

A Földemért Nonprofit Kft. informatikai és környezetvédelmi szakemberekből álló fejlesztőcsapata most olyan új mobiltelefonos alkalmazással rukkolt elő, amely saját fejlesztésű algoritmus alapján, mérőszámokkal ad visszajelzést arról, mennyire vagyunk környezettudatosak, és milyen fejlődést mutatunk ezen a területen.

A közösségi tartalommegosztó és szemléletfejlesztő médiaplatformként definiált új app és a fejlesztés mottója is megegyezik:

A HOLNAPP tőletek lesz jobb, tőletek lesz más! 

A díjmentesen letölthető közösségi platformon a képernyőn egy futurisztikus sportautó műszerfala jelenik meg, amely numerikus visszacsatolást ad a környezetvédelemről és a klímaváltozásról alkotott ismereteinkről és tevékenységünkről. 

A Greenfaktor névre keresztelt mérőszámmal a felhasználók témabeli tudását és virtuális működését jelzik, kvízkérdésekkel kombinálva. 

Létrehozták a Greenfluenszer fogalmát is, a klímatudatos véleményvezér fiatalok ugyanis nagyban hozzájárulhatnak a nemes ügy népszerűsítéshez, így

A KLÍMAVÁLTOZÁS KEZELÉSE A DIGITÁLIS TÉRBEN A FIATALOK KÖRÉBEN

igazi trenddé válhat a jövőben.

A regisztrálók virtuális zöld  környezetben tudnak digitális lábnyomot hagyni maguk után, és megmutathatják azokat a történéseket a hétköznapjaikból, melyek mások számára is például szolgálhatnak.

Az applikáció elsődleges célközönsége a 15–20 éves korosztály, mert ők a felnőttkor küszöbén állnak, tudatosságuk, életszemléletük és döntéshozataluk nagyban befolyásolhatja azt, hogy milyen jövő elé nézünk.

De az alkalmazás nem kizárólag privát felhasználók számára érhető el, hanem vállalkozások vagy akár települések is tudnak regisztrálni annak prezentálására, hogy ők hogyan vállalnak szerepet a környezetvédelemért folytatott harcban.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu