Skip to main content

 

A következő napokban is folytatódik a kánikula, de helyenként záporok hozhatnak enyhülést.

Szerdán késő délelőttől elsősorban a főváros környékén és az Északi-középhegység térségében pattantak ki hőzivatarok – írja az Időkép. Jelentős magassági áramlás híján ezek a zivatarok alig változtatják a helyüket, így egy-egy térségben komoly felhőszakadás kíséri őket, Jósvafőn például rövid idő alatt 52 milliméter csapadék hullott. A délután hátralévő részében is elsősorban az Északi-középhegység térségében, illetve a Dunától keletre alakulhatnak ki frissítő záporok, zivatarok.

hirdetés

Térképen ide kattintva látható a zivatargócok kialakulása. (A térkép nemcsak Magyarországot, hanem Európa más részeit is mutatja, így lépésről lépésre, óráról órára nyomon követhető, hol van éppen enyhülés.)

Közben Pest megyébe heves vihar érkezett. Szerdán kora délután villám csapott egy budakalászi lakóházba – írja az MTI a megyei katasztrófavédelem tájékoztatása alapján. A Hargitai utcában álló kétszintes épület  tetőszerkezete teljes terjedelmében ég, a szentendrei és a pomázi tűzoltók megkezdték a tűz oltását. Sérült nincs, a házban szerencsére senki sem tartózkodott.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5