Skip to main content

 

Keddre a tartós hőség miatt a Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetéseket adott ki több megyére és a fővárosra is.

Így leginkább a keleti, délkeleti országrészben lehet ma záporra és zivatarra számítani. A hivatalos tájékoztatás szerint az Alföld délkeleti részén kialakult záporos, zivataros csapadékgóc a délelőtt során lassanként feloszlik, miközben északkelet felé halad.

hirdetés

Térképen ide kattintva látható a zivatargócok kialakulása. (A térkép nemcsak Magyarországot, hanem Európa más részeit is mutatja, így lépésről lépésre, óráról órára nyomon követhető, hol van éppen enyhülés.)

A sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk, átmeneti szünetet követően délután ismét előfordulhat elszórtan helyi zápor, zivatar - erre a legnagyobb esély az Alföld keleti területein van.

A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti. A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad; erős, viharos széllökések azonban zivatarok környezetében előfordulhatnak. A hőmérséklet kora délután 30 és 35 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5