Skip to main content

 

Három, ugyanazzal a témával foglalkozó kutató szenvedett halálos balesetet néhány héten belül, negyedik társuk éppen csak megúszta, hogy a halálba kergesse egy teherautó.

A Cambridge-i Egyetem professzora most azt állítja, túl sok a fura egybeesés ahhoz, hogy a tragédiasorozatot véletlennek lehessen gondolni — az elismert kutató gyilkosságokról beszél.

hirdetés

A vád annyira erős, hogy Peter Wadhams idáig nem is hozakodott elő a még 2013-ban történt halálesetek alternatív magyarázatával, „mert nem akarta, hogy holdkórosnak nézzék”. A Cambridge-i Alkalmazott Matematika és Elméleti Fizika Tanszék vezetője két év után végül most beszélt először a nyilvánosság előtt arról, hogy gyilkosságsorozatra gyanakszik.

Wadhamshez hasonlóan a 2013 elején meghalt tudósok is mind a globális felmelegedés okozta sarki olvadással és tengerszint-emelkedéssel foglalkozott. Így jártak:

  • Seymour Laxon egy szilveszteri bulin lezuhant a lépcsőn, másnap belehalt a fejsérüléseibe.
  • UCL-es kollégája, Katherine Giles néhány héttel később a munkahelyére biciklizettel, de nem érkezett meg, mert elütötte egy teherautó.
  • Harmadik társukba gyaloglás közben villám csapott — legalábbis a Tim Boyd halálával kapcsolatos hivatalos vizsgálatnak ez lett az eredménye.

Amikor most Wadhamset megkérdezték, mégis ki akarta volna megölni az elismert tudósokat, a kézenfekvő összeesküvés-elméleti megoldással jött elő: „Csak az olajlobbira tudok gondolni, bár nem hiszem, hogy az olajlobbi gyilkosságokat követne el”.

Az óceánfizikus azt állítja, ugyanezekben a hetekben neki is kevésen múlott az élete: egy teherautó szerinte szándékosan akarta leteríteni, a balesetet csak úgy úszta meg, hogy lement az útról. Ezt az esetet akkor be is jelentette a rendőrségen, de a többi halálesettel kapcsolatban nem fordult a hatóságokhoz, mert attól félt, esetleg ők is benne lehetnek a dologban.

Ez így már nagyon úgy hangzik, mint egy igazi, paranoid tudós — és úgy tűnik, még a bulin lezuhanó Laxon felesége is ezt gondolja: „Tudnék róla, ha bárki üldözte volna. Nagyon meredek lépcső volt, és hallottam, amint Seymour leesik. Ez tiszta hülyeség. El kell fogadni, hogy néha vannak véletlenek”.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5