Skip to main content

 

Szombaton még marad a nagy meleg, majd a délutáni, esti órákban nyugat felől záporokkal, zivatarokkal, megerősödő, viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegfront éri el térségünket, így vasárnapra hazánk nagy részén megszűnik a hőség.

Térképen ide kattintva követhető a front útja. A térkép nemcsak Magyarországot, hanem Európa más részeit is mutatja, így lépésről lépésre, óráról órára nyomon követhető a hidegfront útvonala.

hirdetés

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton még marad a hőség, az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig meghosszabbította a harmadfokú hőségriadót. Estétől azonban hidegfronti hatás várható: az ízületi panaszok mellett, a fejfájás, reumatikus-, gyomor-, mellkasi fájdalmak, a vérnyomás emelkedése, vese vagy epegörcs, illetve gyakoribb lehet az asztmás, és az epilepsziás rohamok kialakulása egyaránt előfordulhat. Felléphet alvászavar, nyugtalanság, álmosság és lassulhat a reakció is.

Közlekedés­meteorológia

Szombaton eleinte még napos idő lesz jellemző, majd először északon-északkeleten, később északnyugat felől a front érkezésével több helyen találkozhatunk záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakkal. Zivatarok környezetében erős széllökések gyengíthetik a járművek menetstabilitását, valamint hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A hőségben csökken a koncentráló képesség, tompábbak lehetünk, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5