Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

A YouGov felmérése szerint a klímaváltozás miatt nem akarnak gyermeket vállalni az európai fiatalok, írja a Guardian. 

Az augusztusban végzett felmérés az EU hét országában készült, nevezetesen Nagy-Britanniában, Dániában, Francia, Német, Olasz, Spanyol és Svédországban.

hirdetés

A 18-24 éves korosztály a nehéz gazdasági helyzetben látja a fő problémát, és úgy gondolja, hogy nem lehet saját ingatlana, így ezért nem vállalnának gyermeket.

A 25-36 évesek 30 százaléka úgy nyilatkozott, hogy kevesebb gyermeket vállalna, mint amennyit szeretne, csak hogy tegyen valamit a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A 36 év felettieknek csak a 13-19 százaléka gondolkodik ugyanígy, ezen adathoz ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy sokuk már nyilvánvalóan szülő.

A felmérés megállapította azt is, hogy a fiatalokat kevésbé érdekli az az életmódváltás, mely révén bárki tehet valamit a globális felmelegedés ellen, így nem érdekes például a kertészkedés, a zero waste, az egyszer használatos műanyagok mellőzése vagy a szezonális, helyi élelmiszerek fogyasztása. Szemben az idősebb generációkkal, melyek érdeklődnek e fogalmak iránt.

Aggódás a klímaváltozás miatt

A megkérdezett fiatalok 70 százaléka tart a klímaváltozástól, 64 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy a klímaválságot az ember idézte elő.

Akadtak azonban olyan alanyok is, akik tagadták az emberi beavatkozást, ezek aránya Olaszországban volt a legnagyobb.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Vezetők 40 százaléka szerint a Z generáció nem alkalmas a munkavégzésre

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by Freepik

TOP 5