Skip to main content

KFC Kína élelmiszerpazarlás 

Egy vezető kínai fogyasztói csoport bojkottra szólított fel a KFC ételreklámja ellen, mondván, hogy az élelmiszerpazarlásra ösztönöz. A részleteket a BBC tette közzé.

A Kínai Fogyasztók Szövetsége (CCA) szerint

hirdetés

A PROMÓCIÓ EGYES VÁSÁRLÓKAT VÁSÁRLÁSI ŐRÜLETBE KERGETETT.

A KFC a múlt héten kezdte sugározni reklámját, amely a Pop Marttal, a titokzatos dobozairól ismert kínai játékgyártóval közös munka eredménye.

A hirdetés szerint a vásárlók

BIZONYOS KFC-ÉTELEK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL A NAGY SZEMŰ ÉS KEREK ARCÚ DIMOO BABÁK LIMITÁLT KIADÁSÚ VÁLTOZATAINAK TULAJDONOSAI LEHETNEK.

A KFC "a limitált szériás termék értékesítését arra használta fel, hogy a fogyasztókat még több, sőt irracionálisan sok étel megvásárlására ösztönözze" - áll az állami CCA közleményében.

A hírek szerint ugyanis egy fanatikus rajongó és gyűjtő mintegy 10.500 jüant költött ugyanazon a napon, amiből 100 KFC étellel és tucatnyi Dimoo babával lett gazdagabb. Gyakori példa az is, hogy az emberek másoknak fizetnek az ételekért, csak azért, hogy megszerezzék a játékokat, a finom falatok pedig a szemétben végzik.

A KFC a múlt héten indította el a rendkívül népszerű akciót, hogy megünnepelje az első kínai szárazföldi étterem megnyitásának 35. évfordulóját.

A KÍNAI KORMÁNY AZONBAN MÁR 2020-BAN NAGYSZABÁSÚ KAMPÁNYT INDÍTOTT AZ ÉLELMISZERPAZARLÁS ELLEN,

amelynek élére maga Hszi Csin-ping elnök állt.

A "Tiszta tányér kampányt" a világjárvány idején az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos növekvő aggodalmak közepette vezették be.

A kampány során az online influencereket eltiltották a közösségi médiaplatformokon való torkoskodástól, az étterembe járókat pedig arra szólították fel, hogy ne rendeljenek többet, mint amennyit meg tudnak enni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: A híres KFC mártogatós - FOTÓ / KFC

TOP 5