Skip to main content

Én egy biológiai úton lebomló csomagolás vagyok, a környezeti hatásoktól függően 12-16 hónap alatt lebomlok, nem szennyezve ezzel tovább a környezetet. Jó egészséget Földünknek! - olvasható az egyik szatyron, melybe a bioboltban vásárolható pékárut teszem.

Milyen ötletes a csomagolás, ugye? Egyes szám, első személyen szól hozzám maga a komposztálható szatyor. Igen, még komposztálható is. Remek!

A termék ezen az oldalon található különben egyes "szomorú sosrtársaival" együtt: http://www.lebomlocsomagolas.hu/ 

A kedves szatyor szó szerint belesimul a természetbe, hiszen követve a Minden tart valahova elvét, egyszerűen eltűnik a "forgatagban", többé nem kell vele hulladékként foglalkozni. A történet egyszerű! Sajnos a hagyományos sorstársakkal már jóval több a probléma. Szerte elkóborolnak a világba, egész szemétszigeteket alkotva más hulladékokkal nem csak a szárazföldön, hanem az óceánok tetején is. 

Károsítják az állatvilágot is, hisz sok állat élelemnek gondolva, megeszi, vagy belegabalyodik a nehezen lerázható utitársba. Pl. a teknősök medúzának nézik a vízben lebegő szatyrot.

Remélhetőleg, egyszer már csak ilyen termékeket lehet forgalmazni majd hazánkban, illetve az EU-ban! Talán nincs is olyan messze már ez az időpont.

Béer

TOP 5