Skip to main content
Jason Selmes fűnyírás Ausztrália

Kép forrása: youtube

A zajhatás egyre komolyabb környezetvédelmi probléma, szerte a világon. 

Ausztrália, Sydney

Jason Selmes a fűnyírásra engedélyezett időintervallumon belül végezte a munkáját, melyet akadályozott a szomszéd, arra hivatkozva, hogy nem tud pihenni, egyben a rendőrség kihívásával fenyegetőzött, írja a Daily Mail.

hirdetés

Az esetről videó is készült

A felvételen látható, ahogy a szomszéd kérdőre vonja a kertészt, mennyi ideig nyírja még a füvet, illetve felszólítja, hogyha 15 percen belül nem hagyja abba a munkát, kihívja a rendőrséget.

Selmes hiába tájékoztatta a feldühödött lakót, hogy reggel 7 és este 8 óra között joga van a munka elvégzésére, ez a szomszédot nem hatotta meg, és ismét a rendőrség kihívásával fenyegetőzött.

Mivel a kertész a megfelelő időtartamon belül végezte a munkáját, csak azt válaszolhatta, hogy nyugodtan értesíteti a rendőrséget, ő jogszerűen jár el.

A videó, melyet rövid időn belül majd 2 millióan láttak, igencsak megosztotta a kommentelőket, volt, aki a szomszédnak adott igazat, volt, aki Selmesnek.

Talán a megoldás az lenne, ha olyan fűnyírókat forgalmaznának az áruházak csak és kizárólag, melyek hangtalanul működnének, vagy legalábbis jóval kisebb zajhatással lenne végezhető velük a munka. Vagy a jogalkotók ab ovo tiltanák a zajhatással járó gépek használatát.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Ne nyírják májusban a füvet Ausztriában, ezt kéri egy helyi szervezet

Forrás - A nyitókép forrása: youtube

TOP 5