Skip to main content
Usman Hussain kávézó udvarias kevesebb pénz

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Usman Hussain márciusban indította el vállalkozását, Prestonban, Angliában, írja a Mirror.

Furcsa árfilozófia?

Első olvasatra talán furcsának tűnő árfilozófiát alakított ki a kávézójában, ami, mint utólag kiderült, reklámnak se rossz. Aki kedves vagy kedvesebb, mint a nagy átlag, kevesebbet is kell, hogy fizessen a teáért vagy a kávéért.

hirdetés

Egy Desi chai tea „rendes“ áron például öt fontba kerülne, de ha valaki úgy kéri, hogy „kérem“, már csak háromba. Ha a rendelés előtt még köszön is, már csak majdnem két fontot kell fizetnie a finom italért.

Hussain szerint a kialakított árfilozófia, melyet a 29 éves fiatalember az üzlet előtti táblán is hirdet, inspiráló ötlet a tekintetben, hogy az emberek átgondolják, „megéri-e“ udvariasnak lenni, mikor betérnek a kávézóba.

Mókás pedagógiai célzat

De nem csak ezért érdekes a motivációs felirat. Sok vendég mókásnak találja a „pedagógia célzattal“ elhelyezett instrukciót, így nevetve, jobb kedvvel lépnek be a kávézóba, és akár beszélgetésbe is elegyednek a személyzettel. Erre pedig, Hussain, úgy gondolja, nagy szükség van manapság.

Az üzletvezető kifejtette még azt is, hogy eddig senkitől sem kellett elkérni az öt fontot.

Ha valaki esetleg nem viselkedett illemtudóan, a férfi csak rámutatott a táblára, mely eddig abszolút elégséges volt ahhoz, hogy a vendég jobb belátásra térjen.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Pár csésze kávé rendszeres fogyasztása miatt változhat a nők mellmérete

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: StockSnap képe a Pixabay -en.

TOP 5