Skip to main content
mesterséges intelligencia számítás győztes Katar

Kép forrása: wikimedia

Százezernél is több szimulált meccs eredményét alapul véve adta meg a MI egy tanulmányban, ki nyeri a vébét, adott hírt erről Daily Star

A londoni klubcsapat után az Alrsenal névre hallgató algoritmus megismerte a 2002 óta napjainkig lejátszott nemzetközi meccsek eredményeit, majd több mint százezer alkalommal lefuttatták rajta a most futó vébé meccseit is. Ezt összevetve adta meg a MI, ki lesz a győztes.

hirdetés

Alrsenal szerint Brazíliának van a legnagyobb esélye a győzelemre, míg Belgium lesz a második, Argentína a harmadik.

Az algoritmus szerint a franciáknak csak a negyedig hely jut, míg az angoloknak az ötödik.

A tanulmány vezetője, Dr. Nick Barlow azonban felhívta a figyelmet arra, hogy óvatosan kell kezelni az eredményeket, erre alapozva senki ne tegyen fogadást.

Már csak azért se, mert ugyan a fogadóirodák szintén a brazilokat várják a dobogó tetejére, a további eredmények már teljesen eltérnek. Második lehet ugyanis Franciaország, harmadik Anglia negyediknek Argentínát, ötödiknek Spanyolországot, hatodiknak pedig Hollandiát tippelik a bukmékerek.

Bele se merünk gondolni, mi lenne akkor, ha egy „esélytelen“ csapat, például Japán vagy Szaúd-Arábia nyerné a tornát...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

A mesterséges intelligencia által generált zene megfagyasztja a vért az ereinkben

Forrás - A nyitókép  csak illusztráció, forrás: By U.S. Department of State from United States - Secretary Blinken at the U.S.-Wales Men’s World Cup Match and Opening Ceremony in Doha, Qatar, Public Domain, - wikimedia

TOP 5