Skip to main content
világrekor wc ülés Jimmy De Frenne

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

Ismét gazdagabbak lettünk egy világrekorddal: a 48 éves belga Jimmy De Frenne 116 órán keresztül ült egy wc-n – írja a vrt.be

Mindez a tengerparti Oostendében történt, ahol Jimmy egy kávéház közepén felállított toalettre ült le.

hirdetés

Mindenki megnyugodhat, a wc csak dekoráció volt, a bajnok felöltözve üldögélt, de a leleményes tulajdonos egy másik wc-t is elhelyezett, hogy aki akar, morális támogatást tudjon nyújtani Jimmynek és vele tartson hosszabb-rövidebb ideig. Az eredeti terv az volt, hogy 150 órás lesz a rekord. Hivatalosan ugyan még nincs ilyen Guinness-csúcs, azonban De Frenne felkutatott egy rokonlelket, aki egyszer már a hecc kedvéért 100 órát trónolt.

Jótékonykodás is a cél

A 150 órás tervet nem sikerült teljesíteni, mert Jimmy szó szerint majdnem lefordult a wc-ről az álmosságtól, ezért hamarabb fejezte be a kihívást. Minden órában egyébként öt percet kapott, amíg kinyújtóztathatta a végtagjait – és elmehetett az igazi wc-re. Folyamatos orvosi felügyelet alatt állt, sőt, a közel öt nap alatt 250 eurót is összegyűjtött, amit egy helybéli ifjúsági háznak ajánlott fel. De ez még nem minden: a wc-t, amin üldögélt, árverésre fogják bocsátani.

Jimmy De Frenne nem kezdő a világcsúcsok terén: két éve megpróbálkozott “a leghosszabb ideig medencében való játék” rekordjával, azonban akkor az orvosok azt mondták neki egy idő után, hogy ezt inkább hagyja abba.

Forrás- A nyitókép csak illusztráció, forrás: freepik

TOP 5