Skip to main content

Gonzalo Montoya Jiménez halottnak nyilvánított személy feléled 

A bizarr eset egy 29 éves férfival, Gonzalo Montoya Jiménezzel történt meg, aki épp egy spanyolországi börtönben, Asztúria tartományban töltötte büntetését. A férfit három orvos is halottnak nyilvánította, mielőtt a boncasztalra került.

A férfi egyik nap a névsorolvasáskor nem reagált, ezért az őrök a cellájához siettek, ahol eszméletlenül találták meg. Nem látszott rajta erőszakosság jele, de mégsem mutatott életjelet - írta a Science Alert-re hivatkozva a Bors.

hirdetés

AZ INTÉZMÉNY KÉT ORVOSA MEGVIZSGÁLTA, ÉS HALOTTNAK NYILVÁNÍTOTTÁK. EGY ÓRÁVAL KÉSŐBB AZ IGAZSÁGÜGYI ORVOSSZAKÉRTŐ IS MEGVIZSGÁLTA, AKI SZINTÉN ÚGY TALÁLTA, HOGY A RABLÁSÉRT ELÍTÉLT FÉRFI HALOTT.

Ezután hullazsákba tették, és átszállították a patológiára, ahol hűtőkamrába helyezték.

Bár furcsa zajokat hallottak kiszűrődni a teremből, senki sem gondolt arra, hogy az egyik "halott" éledezik. A patológus nagyon megijedt, mikor a boncolására készülve felnyitotta a hullazsákot, amiben a korábban halottnak hitt férfi mozgott.

HÁROM ÉVVEL EZELŐTT TÖRTÉNT A HÁTBORZONGATÓ ESET, DE MOST TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATOT TALÁLTAK A JELENSÉGRE.

A férfi teste cianózistól kékült el, amit az oxigénhiány vagy a vérkeringés leállása is kivált.

A kórház tisztviselői a spanyol médiának azzal magyarázkodtak, hogy Gonzalo katalepsziás lehetett, ami eszméletvesztéssel és az izmok mozdulatlanságával jár, ezért nem mutatott életjelet.

Családja azt állította, hogy a rab epilepsziás volt, és az erre kapott gyógyszerek elhagyása vagy túladagolása válthatta ki nála ezt a különös reakciót.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Könnyű felismerni jellegzetes fejformájáról

TOP 5