Skip to main content

Jeff Bezos Blue Origin magán űripari vállalat emberiség világűr 

Jeff Bezos szerint egy napon távoli bolygókon fognak lakni majd az emberek, a Földre pedig turistaként fognak visszajárni, mint egyfajta rezervátumba.

Az Amazon egykori elnök-vezérigazgatója, a Blue Origin magán űripari vállalat alapítója egy washingtoni űrkutatási fórumon többek között arról is beszélt: 

Ő ÉS A VILÁG TÖBBI SZUPERGAZDAG EMBERE HAMAROSAN MEGTALÁLJÁK A MÓDJÁT ANNAK, HOGY AZ EMBER KÜLÖNBÖZŐ PLANÉTÁKON LAKHASSON, EGYFAJTA BOLYGÓKÖZI FAJJÁ VÁLVA. 

Hozzátette: idővel emberek milliói fognak a Földről az űrbe költözni.

hirdetés

Bezos azt is kifejtette, hogy az évszázadok leforgása alatt az emberek többsége vagy legalábbis nagy része űrbéli kolóniákon fog születni, élni és dolgozni, és a világűrt mondhatja majd otthonának.

A Földre pedig talán majd úgy fognak látogatóba érkezni, ahogy mi most a Yellowstone Nemzeti parkba

– jelentette ki. 

Azt is megjegyezte, hogy a Blue Origin vízióját képezik a világűrbe költöző és ott dolgozó emberek milliói.

A vállalkozó a washingtoni Nemzeti Katedrálisban tartott fórumon arról is beszélt, hogy becslése szerint legfeljebb tízmilliárd embert tud eltartani a Föld, ezért a népességnövekedésre szerinte az lehet a megoldás, ha az űrben keresünk több helyet – számolt be az MTI.

Elon Musk, a SpaceX vezetője is arról beszélt nemrég, hogy idővel el kell hagyni a Földet, mert előbb-utóbb bekövetkezik egy olyan katasztrófa, ami élhetetlenné teszi a bolygót.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Jake Young fotója a Pexels oldaláról

TOP 5