Skip to main content

Hotel Chocolat csokoládé koronavírus online rendelés 

A Hotel Chocolat nevű angol prémium csokoládégyártó soha nem látott jelenséggel találta szemben magát az elmúlt időszakban.

A koronavírus-járvány hatására ugyanis az a helyzet állt elő, hogy az online értékesítéseik, és az előfizetések várhatóan meghaladják a bolti eladásokat. Ennek részben az az oka, hogy a járvány sem fogta vissza a csokirajongók étvágyát.

hirdetés

Hatalmas ugrást tapasztalt a Hotel Chocolat a házhozszállítással együtt kínált előfizetésekben, ahogy a prémium csokoládék rajongói a járvány idején sem veszítették el az étvágyukat – írja a The Guardian.

Az angol vállalat pedig közölte:

MOST ELŐSZÖR FORDULHAT ELŐ A TÖRTÉNETÜKBEN, HOGY AZ ONLINE ÉRTÉKESÍTÉSEK ÉS AZ ELŐFIZETÉS MAGUK MÖGÖTT HAGYJÁK A BOLTI ELADÁSOKAT

– mondta Angus Thirlwell, a vállalat vezérigazgatója, aki a Hotel Chocolat társalapítója is volt 2004-ben.

Az előfizetés a Hot Chocolat esetében azt jelenti, hogy a vásárlók megrendelhetnek különböző speciális termékcsomagokat, melyeket meghatározott időközönként kapnak kézhez a cégtől.

Az idei évben az online eladások és az előfizetések a teljes értékesítések több mint felét adhatják, ami elképesztő növekedés, ha azt nézzük, hogy a járvány előtt ezek aránya még csak 15-20 százalék volt.

A Hotel Chocolat adatbázisában egyébként 3 millió vásárló szerepel, ami 66 százalékos növekedés volt 2019 végéhez képest.

Ráadásul meg is ugrott a kereslet a prémium csokoládék iránt. A cég közlése szerint ugyanis a június 27-én véget ért 10 hét során az értékesítések 34 százalékkal múlták felül a járvány előtti szinteket. Az eladások emellett 63 százalékkal haladták meg 2020 azonos időszakát, amikor a járvány miatt minden boltjukat be kellett zárniuk.

NEM VÉLETLEN, HOGY THIRLWELL ÚGY NYILATKOZOTT, VALÓSZÍNŰLEG MÉG SOHA NEM VOLTAK ILYEN JÓ FORMÁBAN A TÖRTÉNETÜK SORÁN.

Hozzátette, nehéz 18 hónapon mentek keresztül, de már túl vannak rajta, és világossá vált, hogy jó erőben maradnak meg a piacon.

A vállalatnak egyébként 126 üzlete van az Egyesült Királyságban és Írországban, 26 Japánban és 4 az Egyesült Államokban – de további boltok nyitását tervezik. A cég bevétele 24 százalékkal, 165 millió fontra emelkedett a júniusig tartó 12 hónapban, a megelőző év azonos időszakához képest, és a vezetés arra számít, hogy az adózás előtti nyereségük is lenyomja majd a várakozásokat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Budgeron Bach fotója a Pexels oldaláról

TOP 5