Skip to main content

Carlos „Tito Charly” Elizondo 

Carlos „Tito Charly” Elizondo maga sem gondolta volna, hogy élete akkor vesz váratlan fordulatot, amikor kirúgják abból az élelmiszerboltból, ahol korábban dolgozott, írt minderről a delish.com.

Pedig így történt, a 79 éves mexikói férfi munkájára a koronavírus okozta "gazdasági válság" következtében már nem volt szükség.

hirdetés

Tito Charly azonban nem esett kétségbe, némi segítséget igénybe véve rövid időn belül youtuberré lépett elő.

Az idős férfi főzéssel és sütéssel kapcsolatos videói révén hamar népszerűvá vált, jelen állás szerint már több, mint 400.000 feiratkozóval rendelkezik, videói többségét pedig százezrek kísérik figyelemmel. 

Carlos papának, mint a tenger, annyi a szabadideje, hisz felesége korábban már elhalálozott, lányai pedig férjhez menve elköltöztek, így bőven van ideje arra, hogy átgondolja, milyen ételekről alkosson újabb videókat. 

A főleg hagyományos mexikói ételeket készítő, életkora ellenére rendkívül aktív úriembert egyik lánya segíti a felvételek rögzítésében, míg unokája a technikai hátteret biztosítja. (A videók angol felirattal is megtekinthetők, így azokat nem csak a spanyol ajkú lakosság élvezheti.)

A családi vállalkozás frontembere azonban vitathatatlanul Carlos papa, akitől az ételek alapanyagait, legfőképpen szárított húst, chorizot és sajtot meg is lehet rendelni, hisz ezeket ő állítja elő. Az így származó jövedelem plusz bevételnek se rossz.

Sok olvasót ugyanakkor inkább az érdekli, hogy:

Mennyit lehet egy jobb videóval keresni a YouTube-on? 

Pontosan nehéz meghatározni, sok mindentől függ. 

A HVG egy hasonló tárgyban írt cikke szerint 1000 nézőként 1-2 dollárt. Az összeg ugyanakkor felmehet a 6 vagy akár a 10 dollárig is, ha a youtubernek partner fiókja van, és specifikus reklámokkal képes bombázni a látogatóit, miközben azok a videóit nézik. 

Vitathatatlan, hogy Carlos „Tito Charly” Elizondo nem keres rosszul, vélhetően jóval többet, mint korábbi munkahelyén, ahonnan a koronavírus miatt elbocsátották. És ez még csak a kezdet...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Facebook

TOP 5