Skip to main content

 

Borbás Marcsinak pihenésre van szüksége, ezért kérte a Gasztroangyal című műsora szüneteltetését a közmédiánál.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetése elfogadta a műsorvezető kérését.

- Szeretnénk elősegíteni a feltöltődését, pihenését, amit ő kért. Közös reményeink szerint egy év múlva Borbás Marcsi a közmédia csatornáin folytatja a műsorát - tudatta az MTVA vezetésének álláspontját a cég sajtóosztálya.

A Blikk ugyanakkor arról ír, hogy a közkedvelt műsorvezető férjével együtt egy.hu néven olyan weboldalt indít, mely saját műsorral készül. Az egy.hu december 5-én debütál, így sokakban felmerül a kétely, a hosszú évek óta tartó Gasztroangyal újra indul-e valaha.

A 2019-től látható Borbás Marcsi szakácskönyve azonban továbbra is követhető lesz a Duna TV-n, sokak örömére. 

Remélhetőleg, ezentúl is lesznek olyan ritka ételreceptek bármely oldalon, mellyel színesebbé tehetjük az étkezésünket. Egyik ilyen, elnevezését tekintve igen érdekes recept a gazlevesé, melyet Borbás Marcsi szerint nem csak gazemberek, hanem gazleányok is ehetik. 

A jórészt szórakoztató epizód  azonban nem csak azt a célt szolgálta, hogy jókat nevessünk a receptek nevén, így sok hasznos információt tudhattunk meg azon adásból, mely a gaznövényeket vette célba, mire jó a csalán, a porcsin, hogy csak néhány hasznos növényt említsünk.

Rendkívül hasznos volt az a 2015-ben készült epizód is, melyet Marcsi Gömörszőlősön forgatott. Ebben a részben Gyulai Iván adott hírt a fenntartható konyhakertészkedésről.

Anno így írtak minderről a Médiaklikk műsor-előzetesében:

"Borbás Marcsi és a Gasztroangyal csapata Gömörszőlősön járt. Hány év alatt termelődik 1 mm termőtalaj és mire jók a televénylények? Hány almát kell manapság megenni, hogy ugyanannyi C-vitaminhoz jussunk, mint amennyi 60 éve egy átlagos almában megvolt, és miért van ez? Miközben készül a rókagombapörkölt juhtúrós nokedlivel, a kalács (kőttes) és a szilvalekváros bukta, dr. Gyulai Ivántól sok praktikus tanácsot kapunk a környezetkímélő, mélymulcsos kertgazdálkodáshoz,de betekintést nyerhetünk abba is, hogy műkösik a termőföld reprodukálását elősegítő komposzt wc, illetve hogyan aszalhatunk sörkollektoros aszalóberendezéssel."

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A nyitókép csak illusztráció, forrás: Borbás Marcsi/Gasztroangyal - Facebook

TOP 5