Skip to main content

 

A vizsgált étrend-kiegészítők több mint 61 százaléka nem felelt meg az előírásoknak - a Laboratorium.hu ellenőrzései szerint.

Az interneten rendelt termékek 87 százalékánál találtak hibákat az ellenőrök. Vitaminokat, fogyasztószereket és potencianövelőket is vizsgáltak.

hirdetés

A talált hiányosságok 39 százaléka minőségi, illetve összetételbeli, 9 százaléka élelmiszer-biztonsági, és 71 százaléka jelölési probléma volt. Az internetes ellenőrzés során rendelt termékek 87 százalékánál találtak hibákat az ellenőrök. 

Az étrend-kiegészítők ellenőrzésekor a boltok polcain elérhető 92 terméket vizsgálták, közöttük

testtömegcsökkentőket, potencianövelőket, vitaminokat, halolajokat, proteineket.  

A Laboratorium.hu közleménye szerint a potencianövelők, fogyást segítő anyagok nagymértékben nem feleltek meg az elvárásoknak: 87 százalékuknál jelölési hibát találtak, 26 százalékuknál jelölési hiba és biztonsági probléma merült fel; sokban gyógyszerhatóanyagokat találtak, ami tiltott, jellemzőek voltak a fordítási hibák is.

A számos hiba között kiemelik, hogy

volt olyan C-vitamin, amely egyáltalán nem tartalmazott aszkorbinsavat.

Felhívták a figyelmet arra is, hogyévente 1000-2000 új étrend-kiegészítő jelenik meg a piacon, azonban ezeknek csaknem a fele nem felel meg az előírásoknak.

Magyarországon az étrend-kiegészítők negyed részét a sportolóknak szánt készítmények teszik ki,a szabadidő sportolóknak pedig közel 70 százaléka fogyaszt étrend-kiegészítőt.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás, A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5