Skip to main content

 

Egy orosz weboldalon akadtunk rá azokra a szamaházakra, melyek mintha helyes kis kalapot hordanának a fejükön.

Bár az oldal megnevezése angol, illetve az ott olvasható e-mail cím is az, csak orosz nyelven lehet információkat szerezni arról, hogyan, milyen technológiával készülnek az ökoházikók, miért jó bennük élni, stb.

hirdetés

Kárpótolhat azonban minket sok kép vagy rajz, melyek jól mutatják, milyen életteret biztosítanak az építmények, illetve jelzik, hogy csak természetes anyagokból, jobbára szalmából készülnek a kupolaszerű kis házikók.

Tulajdonképpen nem probléma, ha sokan nem értik az orosz szöveget, hisz a szalmabálaházakról ide kattintva lehet bővebben olvasni, mely interjút korábban, még 2012-ben készítettünk Zalatnay Lászlóval.

 

Zalatnay, ismertebb nevén Zulu egy nyíregyházi alapítvány társelnökeként egyik hazai szószólója a szalmabálaépítészetnek. Az alapítvány FB oldalán számos érdekes cikk olvasható vagy fénykép látható, milyen sokszínű építészet is a sokak számára még mindig ismeretlen vagy alig ismert építészeti technológia. 

Talán nem meglepő, hogy a közösségi oldalon a fényképek között láthatók olyan képek vagy tervek is, melyek az orosz technológiát mutatják be.

Szerencsére az oroszok készítettek egy olyan videót is, mely lépésről lépésre mutatja be, hogyan épül fel a legószerű szalmabála elemekből házikó.

 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - Képek: vk.com

TOP 5