Skip to main content

 

Egy 11 éves texasi kislány szerződést kötött az amerikai Whole Foods üzletlánccal, hogy limonádéját az államok 55 üzletében forgalmazzák, írja a HVG.

A történet egy kellemetlen élménnyel kezdődött, Mikaila Ulmertet négyéves korában megcsípte egy méhecske. Bár sokan "elfordulunk" a rovaroktól viszkető érzést és duzzanatot okozó csípésük miatt, Mikaila nem így tett.

hirdetés

Néhány év alatt teljesen megismerte a méhek életét, hasznos szerepüket az ökoszisztémában, így arra az elhatározásra jutott, hogy tesz is értük valamit.

Mivel rendszeresen fogyasztotta a dédnagymamája receptje által készített limonádét, úgy gondolta, hogy akkor tehet jót az apró rovarokkal, ha mézüket is forgalmazza, mégpedig azzal a limonádéval édesítve, melynek a Beesweet keresztnevet adta.

A történet eztán mesébe illő, hisz a kislány koncepciója révén egy vállalkozók számára meghirdetett valóságshow-n 60.000 dolláros befektetést nyert. Mivel a média igencsak vevő az ilyen "édes" kis történetekre, Mikaila hamar az újságok hasábjaira került, erre pedig felfigyelt a Whole Foods üzletlánc is, szerződést ajánlva a híressé vált kislánynak.

Eddig az édes kis történet, ami nyilván csak Amerikában válhat sikersztorivá. A sztori azonban, minden negatívumot félretéve, sokkal inkább szól az üzletről, mint a környezetvédelemről, ez teljességgel nyilvánvaló.

Ennek ellenére reméljük, hogy a méhpopulációk is szaporodnak majd a sikeres üzletkötés révén Amerikában, hisz köztudott, az apró rovarok szinte mindenhol pusztulnak a világon. 

Kína egyes térségeiben például már évek óta az emberek kénytelenek a méhek munkáját pótolni és a virágokat beporozni, olyannyira kipusztultak a hasznos rovarok.

Reméljük, Magyarországon ez sohasem fog bekövetkezni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5