Skip to main content

 

Ha a Facebook nem változtat mostani szabályain, az évszázad végére a világ legnagyobb virtuális temetője lesz. A halott emberek profiljainak száma túlnőheti az aktív, élő felhasználókét - feltéve, ha még akkor is működik majd.

A világ legnagyobb virtuális temetője lehet a Facebook 2098-ra – jósolják a Massachusettsi Egyetem kutatói. Mivel a Facebook nem törli automatikusan az elhunyt felhasználók fiókját, az évszázad végéremár több halott ember profilja lehet a rendszerben, mint élőé.

hirdetés

Hachem Sadikki, az egyetem egyik kutatója ezt arra alapozza, hogy a Facebook felhasználói bázisa egyre lassabban növekszik - az Egyesült Államok körülbelül 70 százaléka már regisztrált is az oldalra.

Napjainkban 1,5 milliárd ember használja a közösségi oldalt. A Digital Beyond elemző cég szerint idén közel 970 ezer olyan ember halhat meg, aki fenn van a Facebookon. 2012-ben a halott profilok száma 580 ezer, 2010-ben közel 386 ezer volt. Ez nem azt jelenti, hogy a halálesetek száma nőtt volna: hanem hogy egyre többen vannak fenn.

Ideje átgondolni

Az oldalnak hamarosan át kell gondolni, hogyan kezeli a halottak fiókjait. Azokat ugyanis nem törli automatikusan. Az utóbbi években épp ezért sokat kritizálták a Facebookot: sokszor az olyan visszaemlékezős funkciókban is feltűnnek a halott ismerősök, mint az év végi összegzés vagy az egy éve történt események. Ami még kínosabb: a halott szülinapjáról is értesítést küld.

A családtagok csak egy kérvényt tudnak benyújtani az oldalnak arról, hogy deaktiválják a fiókot, a legtöbb esetben ezután emléklappá alakítják át a profilt.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5