Skip to main content

 

Magyar idő szerint 18 órakor megtette tavaszi nagy bejelentését az Apple. Csúcstelefon helyett azonban egy kicsi, és olcsó iPhone-nal jelentkeztek.

A valaha volt legolcsóbb iPhone

Az éves őszi iPhone-bejelentésekkel ellentétben az Apple most nem a csúcskategóriás készülékek közt indít új versenyzőt: a cupertinói cég történetében először mutathat be középkategóriás okostelefont.

hirdetés

A készülék az eddigi információk alapján az iPhone 5S kipofozott verziója lesz, azaz a tepsimobilok után ismét egy 4 colos kijelzővel felszerelt Apple-telefon érkezik. 

Összehasonlításképp az iPhone 5s 4 colos, az iPhone 6 és 6s 4,7 colos, míg a 6 Plus és 6s Plus 5,5 colos kijelzőt kapott. A legtöbb forrás iPhone SE néven emlegeti a mobilt, amely az 5s összes fontosabb dizájnelemét átemeli. Így visszatérhet a kerek hangerőszabályzó, a készülék tetején lévő lezáró gomb és az élesebb, négyszögletes kialakítás is.

Belülről azonban alaposan felturbózták az SE-t: állítólag belekerült az iPhone 6s-ből ismert A9-es csúcsprocesszor, a 12 megapixeles kamera és a 4K-s videórögzítés is.

Ami a legnagyobb érdekesség lesz, az az ár. Az értesülések szerint az iPhone 5SE már 450 dollártól megvásárolható lesz, azaz az iPhone 5s indulóárát veszi át. Ha ez így van, akkor Magyarországon 130 és 160 ezer forint között mozog majd a készülék új, kártyafüggetlen változata, így ez lehet a valaha volt legolcsóbb új iPhone készülék.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás - Kép: AFP/Getty/Andrew Burton

TOP 5