Skip to main content

 

Forradalmi technológiával rukkolt elő az LG Las Vegasban azon az elektronikai kütyüket felvonultató kiállításon, melyen bemutatta papírként összetekerhető televízióját, írja az engadget.com.

Az új, 46 cm átmérőjű, OLED képernyővel ellátott tévé nemcsak "jópofa", nyilvánvalóan mobil eszköz is, azaz bármikor, bárhova magunkkal vihető, hisz súlya gyakorlatilag elhanyagolható. További előnyös tulajdonsággal is rendelkezik azonban, monitorként is használható.

hirdetés

Kérdés, szükség van-e feltétlenül erre a technológiára, illetve feltétlenül szükséges-e az új tv a mai világunkban. 2016-ban nyilvánvalóan megkapjuk erre a kérdésre a választ, minket ugyanakkor inkább az érdekelne, mennyi üzemórát bír ki majd az új televízió, azaz mennyi időn belül válik elektronikai hulladékká, sorstársaihoz hasonlóan tovább szennyezve ezzel a bolygót.

A tervezett elavultság ugyanis ma már sláger a televíziók gyártásában (is), vétel előtt tehát nem árt utána kérdezni, melyik eszköz készült (mielőbbre) tervezett elavultsággal

Mindenki eldöntheti tehát, szeretne-e egy ilyen tévét, vagy megteszi-e az is, amit x évvel ezelőtt vagy akár most karácsonyra vásárolt. A korábbi, szintén forradalminak számító technológiákról az Index írt egy összefoglaló cikket még 2014-ben, közte az OLED technológiáról is. Ide kattintva érhető el.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

 

TOP 5