Skip to main content

 

Bejelentették a Xiaomi Mi 4 csúcstelefon olcsóbb változatát. Sőt, a kínai gyártó a mobilszolgáltatók világába is fejest ugrik.

Újabb olcsó, de - legalábbis papíron - erős telefont mutatott be a kínai Xiaomi. Az Mi 4c a nagyjából egy éve megjelent, akkori csúcskategóriát erősítő Mi 4 barátságosabb áron kínált verziója, mely elsősorban a távol-keleti piacra készült.

A Xiaomi 200 dollártól (55 ezer forint) kínálja a készüléket.

Ezt tudja a Xiaomi Mi 4c

  • Kijelző: 5 colos, Full HD felbontás
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 808 (sebesség nem ismert)
  • Memória: 2 vagy 3 gigabájt
  • Belső tárhely: 16 vagy 32 gigabájt
  • Hátlapi kamera: 13 megapixel
  • Előlapi kamera: 5 megapixel
  • Akkumulátor: 3080 milliamperórás
  • Operációs rendszer: Android 5.0
  • Extrák: USB-C, gyorstöltés funkció

A mobil alapárú, 16 gigabájtos verziójánál a 32 gigabájtos modell csupán 35 dollárral (kb. 10 ezer forint) kerül többe. Azaz 65 ezer forintért tulajdonképpen csúcskategóriás alkatrészekből összerakott telefont vásárolhatnak a felhasználók. A készülék az MIUI6 nevű, átalakított androidos felülettel kerül boltokba, de később a friss, 7-es kiadás is megjelenik rá.

Az értékesítés egyelőre csak Kínában indul meg, európai megjelenésről nincs hír - igaz, a legtöbb távol-keleti telefon így vagy úgy, de eljut az európai felhasználókhoz.

Érdekesség, hogy a Xiaomi már túllép a mezei telefongyártáson, és saját mobilszolgáltatót indít Kínában. A Mi Mobile csupán két szolgáltatáscsomaggal indul, a vállalat azonban optimista, és folyamatos növekedést vár. Annak ellenére is, hogy az idei eladási célértéket már nem valószínű, hogy sikerül megütnie.

Az Origo Techbázisának véleménye

A magunk részéről azt javasoljuk, hogy óvatosan vásároljanak olyan készülékeket az olvasók, amelyek Magyarországon nem rendelkeznek hivatalos kereskedelmi háttérrel, vagy egyéb gyártói támogatással. Sajnos a garancia a külföldről (különösen a Távol-Keletről) rendelt készülékek esetén csak nagyon nehezen kezelhető, ennek kockázatával pedig a sokszor vonzóan alacsony ár ellenében is tisztában kell lenni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: mobilarena.hu

TOP 5