Skip to main content

 

Menekültügyi összefoglaló készült arról, hány menekült adta be idáig menekültügyi kérelmét az egyes európai országokban, és még hány várható az év végéig. A számok megdöbbentőek.

A legfrissebb rendelkezésre álló adatok szerint eddig 700 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Európában idén, ami év végére akár a rekord magasságú egymilliót is elérheti - hívja fel a figyelmet az OECD által frissen közölt menekültügyi összefoglaló. Közülük körülbelül 350-450 ezer ember kaphat nemzetközi védelmet, vagyis többen, mint bármelyik európai menekültválság során a második világháború óta.

hirdetés

A menedékkérelmek száma 2010 óta folyamatosan növekedett az OECD országokban, míg a 800 ezer benyújtott kérelemmel 2014-ben újabb csúcsára ért. Ebből 650 ezer kérelmet az Európai Unió valamelyik tagországában nyújtottak be.

Az elmúlt 35 évben ennél többen csak egyszer, a Bosznia és Szerbia között dúló háború alatt, 1992-ben kívánták érvényesíteni a menedékjogukat.

Idén várhatóan újabb történelmi csúcsot ér el a benyújtott menedékkérelmek száma és eléri az egymilliót.

Hogy hány menekültügyi kérelmet nyújtottak be eddig az egyes európai országokban a migránsok, illetve végcélként mely országokba akarnak utazni, arról itt lehet tovább olvasni.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás

Kép: Menekültek a horvát-magyar határ közelében Zákánynál, Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

TOP 5