Skip to main content

 

Az Eurostat jelentése szerint 2014-ben is óriási különbségek mutatkoztak az uniós országok bérköltségeiben. A legdrágább országnak Dánia bizonyult, ahol óránként több mint 40 eurót kell kifizetnie egy munkáltatónak, ezt követi Belgium és Svédország 39,1, illetve 37,4 euróval.

Magyarországon ez az érték mindössze 7,3 euró, ezzel továbbra is a sereghajtók mezőnyébe tartozunk. Rajtunk kívül már csak négy olcsóbb ország van az unióban, ezek sorrendben Bulgária (3,8 euró), Románia (4,6 euró), Litvánia (6,5 euró) és Lettország (6,6 euró). Romániában és Litvániában azonban tavaly nagyobb mértékű volt a bérköltségek emelkedése, mint Magyarországon, vagyis ez a két ország kismértékben felzárkózott hozzánk.

hirdetés

Míg a dán érték majdnem hatszorosa a magyarnak, a szomszédos Ausztriához (31,5 euró) képest is több mint négyszer olcsóbbak vagyunk. Az egykori keleti blokk országai közül Szlovénia (15,6 euróval) és Észtország (9,8 euróval) tudta leginkább megközelíteni az uniós átlagot, amely 24,6 euró volt tavaly.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5