Skip to main content

 

Óriási botrány lett az elkerített padokból! Ez az eset tipikus példája annak, amikor a hatóság egy meggondolatlan és így egy rossz döntést hoz.

A hajléktalanokat a belváros padjaitól távol tartó ketreceket helyeztek ki a hatóságok a franciaországi Angouleme-ben, később azonban meghátráltak, és pénteki tájékoztatásuk szerint "biztonsági okokból ideiglenesen" eltávolították a botrányt kavaró rácsokat.

hirdetés

A Bordeaux-tól északkeletre fekvő 40 ezres településen december 24-én állították fel a ketreceket, hogy a hajléktalanok ne tudják használni őket. A belvárosban lévő üzletek tulajdonosai támogatták a kezdeményezést, fiatalok egy csoportjának azonban sikerült bemásznia csütörtökön. A ketrecek felállítása nagy visszhangot keltett a közösségi médiában, egyesek védelmükbe vették az intézkedést, mások viszont felháborodtak rajta.

Szinte kizárólag részegek használták

Xavier Bonnefont polgármester, a jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) tagja azt mondta, a boltosok és a lakók kérésére keríttette körbe a kilenc padot, amelyet "szinte kizárólag részeg személyek" használtak nap mint nap".

A nemzetközi képregény-fesztiváljáról ismert Angouleme szóban forgó részében többször került sor olyan incidensekre - akár verekedésre is - amelyekben ittas, néha kutyás hajléktalanok voltak érintettek.

Az önkormányzat, csakúgy mint a polgármester, sajnálatát fejezte ki amiatt a Facebook közösségi portálon és szerencsétlennek nevezte, hogy a ketreceket épp december 24-én, karácsony első napjának előestéjén állították fel.

A francia statisztikai hivatal 2012-es adatai szerint a nyugat-európai országban mintegy 112 ezer hajléktalan él.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: AFP/Pierre Duffour

TOP 5