Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Egy friss felmérés szerint a Z generáció és a millenniálok körében egyre népszerűbbé válik a szerdai nap, mint az új hétvége.

A Just Eat által végzett kutatás szerint a fiatalok egyre inkább a hét közepén szánnak időt pihenésre és szórakozásra, elmozdulva ezzel a hagyományos szombat-vasárnap hétvégétől.

hirdetés

Az adatok azt mutatják, hogy a szerdai nap különösen vonzóvá vált a fiatalabb generációk számára, akik gyakran használják ezt a napot arra, hogy feltöltődjenek, barátaikkal találkozzanak, vagy éppen otthonról rendeljenek ételt, írja a Daily Mail.

A változás mögött számos tényező állhat, beleértve a rugalmasságot és az online munka elterjedését is, azaz ha lehetséges, a fiatalok csütörtökön és pénteken othhon dolgoznak.

A trend egyértelműen jelzi, hogy a munka és pihenés egyensúlya átalakulóban van, és a hagyományos hétvégi struktúra átrendeződik a modern munkahelyi környezet és életmód hatására, így az új generációk számára a hétköznapok is lehetőséget kínálnak a kikapcsolódásra és a feltöltődésre.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Vezetők 40 százaléka szerint a Z generáció nem alkalmas a munkavégzésre

Cégvezetők szerint a Z-generáció lusta dolgozni

A Z generáció már nem a munkahelyén, hanem otthon akar dolgozni

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Kampus Production: pexels

TOP 5