Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Az angolnyelv-tanárok több mint fele, 60 százaléka szerint a mesterséges intelligencia, illetve az automatizált fordítás nem váltja ki majd a nyelvtanulást – derül ki a British Council felméréséből, írja a HVG. 

A kutatás kapcsán 118 országban összesen 1348 angolnyelv-tanár válaszolt az MI angolnyelv-oktatásban történő használatára vonatkozó kérdésekre.

hirdetés

A válaszok alapján az angoltanárok többsége úgy véli, hogy a hagyományos nyelvtanulásra továbbra is szükség van, még az MI térhódítása ellenére is.

Így a tanárok 70 százaléka egyetértett abban, hogy a diákoknak gépi algoritmusok nélkül is képesnek kell lenniük angol nyelven kommunikálni.

A válaszadók fele (51%) kifejtette azt is, azaz kétségének adott hangot, miszerint az MI 2035-re képes lesz-e átvenni a munkájukat, ez azonban értékelhető úgy is, hogy a tanárok kb. fele egyetértett azzal, hogy a hivatkozott időpontra már nem lesz szükség a munkájukra.

Az angoltanárok 80 százaléka ugyanakkor egyetértett azzal, miszerint az MI-t képessé kell tenni arra, hogy világszerte támogassa az angol nyelv különböző variánsait, elősegítve ezzel a társadalmi integrációt és a hatékonyabb angolnyelv-oktatást.

Az MI oktatásba való bevonásához azonban csak a tanárok 20 százaléka érezte magát képzettnek, 54 százalékuk nem, 27 százalékuk pedig semleges álláspontra helyezkedett. Ezek az adatok tehát azt mutatják, hogy a tanárok bizonytalanok abban, szükséges-e a képzés.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Dolgozhat helyettünk a mesterséges intelligencia és pénzt is kereshet?

Egyre több informatikust bocsátanak el a mesterséges intelligencia miatt

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Anderson Guerra: pexels

TOP 5