Skip to main content
Párizs légszennyezettség

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A franciai államot ismét elmarasztalta az igazságszolgáltatás abban a perben, melyet civil szervezetek indítottak, írja a Portfolio. 

Franciaország Legfelsőbb Közigazgatási Bírósága a múlt hét pénteken állapította meg újból az állam felelősségét, miszerint nem tett eleget a légszennyezettség elleni küzdelemben, legfőképpen Párizsban és Lyonban, írja a lap az MTI közleményére hivatkozva.

hirdetés

A felelősség megállapítása következtében a bíróság összesen 10 millió eurós pénzbírság megfizetésére kötelezte az alperest.

2017-ben a taláros testület már kötelezte az államot a szállópor és a közlekedés következtében beálló nitrogén-dioxid növekedés megfékezésére, 2021-ben és 22-ben azonban a nem elégséges kormányzati intézkedést már 30 millió eurós bírság követte.

Bárki azt gondolhatná, ez a tetemes összegű „büntetés“ már arra ösztökélte volna a francia államot, hogy megfelelő intézkedéseket hozzon, és azokat betartassa, ez azonban csak néhány városban következett be, így például Toulouse és Aix-en-Provence belső övezeteiben, míg a fővárosban és Lyonban nem.

Ezért a bíróság ismét szankcionálta a mulasztást.

Mint ismeretes, a légszennyezés betegségekért és halálesetekért is felelős (lehet), ezért mindenhol a határérték alá kell, kellene szorítani Franciaországban is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Mint a pestis, úgy gyilkol a légszennyezettség

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Gustavo Aguilar képe a Pixabay -en.

TOP 5