Skip to main content

Bauder legnagyobb volumenű beruházás energiatakarékos épületek  

Az energiatakarékos épületek iránti növekvő igény és az építési piac európai szintű bővülése miatt, az európai, és egyúttal a magyar piac minél stabilabb kiszolgálása érdekében, a tető hő- és vízszigeteléséhez, illetve a zöldtetők kialakításához építőanyagokat kínáló Paul Bauder GmbH & Co történetének legnagyobb volumenű beruházásáról döntött. Az elkövetkező öt évben, több országban tervezett kapacitásbővítések összértéke a 100 millió eurót is meghaladja.

Az általános alapanyag-hiányról szóló híradások, a koronavírus hatásai, az építőanyagok iránti élénk kereslet, a megakadó ellátási láncok és különösképpen a világszintű szállítmányozási nehézségek európai szinten is logisztikai problémákat generáltak. Ezen tényezők együttes hatásai a 2021. évben a családi tulajdonú Bauder vállalatcsoportnál is átmeneti készáru-hiányt eredményeztek. Mivel a cég továbbra is bővülő keresletre számít a tetőfedési anyagok európai piacán, több termelőüzemét érintően jelentős beruházások előkészítését kezdte meg. A németországi, illetve az ausztriai gyártó üzemekben megvalósuló fejlesztések és egy új gyár építése Franciaországban közel 200 új munkahelyet teremtenek. A magyar piacon a szigetelőanyagok értékesítési szervezetének bővítése szerepel a tervek között.

Mind az új építések, mind pedig a felújítások esetében a magas minőségű és energiahatékony épületburok elengedhetetlen épületállományunk szén-dioxid kibocsátásának csökkentése érdekében. A stuttgarti székhelyű tetőrendszer-gyártó vállalkozás tulajdonosai optimisták: megoldásaik jelentősen hozzájárulnak az európai épületállomány szén-dioxid kibocsátásának fenntartható csökkentéséhez. A fejlesztések elsődleges célja az ellátásbiztonság megerősítése.

„Célunk továbbá az is, hogy szakmánkon belül Európa legvonzóbb munkaadója legyünk.”

– tette hozzá Tim Bauder ügyvezető.

Ezért stratégiai lépésként PIR keményhab, bitumenes és műanyag vízszigetelő lemezek, illetve bevonatszigetelések üzletágaiban hajtja végre beruházásait. Meglévő gyártósorainak kapacitásbővítése mellett mindez teljesen új gyáregységek építését is jelenti, ami stabil ellátásbiztonságot jelent piacain.

Az új üzemek erőforrás- és energiahatékonyság szempontjából a legmodernebb gyártástechnológiákat alkalmazva, a legszigorúbb elvárásokat is teljesíteni fogják. A szükséges elektromos energiamennyiség döntő többségét saját napelempark fedezi majd, a gyártási hulladékok nagyrészt újrahasznosításra kerülnek, az egyéb kibocsátások minimalizálása pedig piacvezető technológiák alkalmazásával valósul meg.

Bauder vezetők 2021 családi vállalkozás

Gyárbővítések Németországban és Ausztriában

Schwepnitz (Németország, Sachsen)

A Schwepnitzben működő, magas minőségű FPO vízszigetelő lemezeket termelő gyáregységben a második gyártósor áll üzembe, ezzel a vállalat a jelenlegi kapacitását megduplázza. Ezen a telephelyen már korábban megindult egy új PVC gyártósor felépítése is. Ezek befejeztével Schwepnitzben Európa legnagyobb kapacitású és legmodernebb egyrétegű vízszigeteléseket előállító gyára fog működni.

Bruck an der Leitha (Ausztria, Alsó-Ausztria)

Ausztria és Közép-Európa piacainak növekvő igényeit kielégítendő, a meglévő üzemépületben a második bitumenes gyártósor is elindul. Mivel ezen országokban a PIR keményhabok jelentősége is töretlenül növekszik, új gyártócsarnok építésével e korszerű hőszigetelések gyártása Bruck-ban is megkezdődik.

Landsberg (Németország, Sachsen-Anhalt)

A bevonatszigetelések termékkörének várakozáson felüli népszerűsége miatt, a vállalat külön gyártóberendezés és laboratórium létesítése mellett döntött landsbergi telephelyén. Itt a jövőben PU alapú bevonatszigetelések gyártása zajlik majd.

Gyárépítés Franciaországban

Drusenheim (Franciaország, Elzász)

A PIR keményhabok és bitumenes vízszigetelések iránti kereslet Dél-Németországban, Franciaországban és Svájcban egyaránt bővül. Emiatt az elzászi Drusenheimben a cég új üzemet épít, mindkét termékkör gyártására. Ezzel az említett régiókban a szállítási távolságok jelentős mértékben rövidülnek.

Bővebb információ: www.bauder.hu

A képek forrása: Build Communication / Bauder

Sajtóközlemény - Hirdetés (X)

TOP 5