Skip to main content

 

Évi 240 fontot spórolhatnak majd az alacsony jövedelmű háztartások.

Ugyan az elmúlt években folyamatosan és jelentősen csökkent a fotovoltaikus energiatermelő rendszerek ára, azonban nemhogy az alacsony jövedelmű háztartásokban élők, de még az alsó-középosztály tagjai számára sem igazán opció a napelemek háztetőkre való telepíttetése.

hirdetés
Álomalak online? Fittiam edzéstár!

Mindez olyan szempontból probléma, hogy pont az érintetteknek lenne a legnagyobb szükségük a napelemek által biztosított rezsicsökkenésre.

Huffington Post beszámolója alapján a brit kormány példaértékű kezdeményezést jelentett be: az elkövetkező 5 év során összesen 800 ezer alacsony jövedelmű brit háztartás kap ingyen és bérmentve napelemes rendszereket.

A megtermelt villamos energiát az áramhálózatba juttatják vissza a napelemek, az áramszolgáltató által felvásárolt energiának köszönhetően a háztartások évente átlagosan 240 fonttal (olyan 80 ezer forinttal) csökkenthetik majd az áramszámlájukat.

A projektet 1 milliárd fontból finanszírozza az állam, a tervek szerint az első 18 hónapban 100 ezer háztartás kaphatja meg a napelemes rendszereit. A kivitelező partner a Solarplicity, a cég állítása szerint a projekt költsége várhatóan egy az egyben megtérül majd.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - Nyitókép: Dreamstime

TOP 5