Skip to main content

Ott is lesz internet pár éven belül, ahol élelem és tiszta ivóvíz sem áll rendelkezésre. Ugye ez nagyon furcsának tűnik, de mégsem az, hiszen a Google elnöke pár nappal ezelőtti nyilatkozata után ma már az első “műholdat” munkába küldték.

Eric Schmidtnek, a Google elnöke pár nappal ezelőtt azt a nyilatkozatot tette, hogy az évtized végére, azaz 2020-ra már mindenki a világon az internethez kapcsolódhat.

Hogyan valósítja meg a Google ezt a komoly fejlesztést? 

Héliumokkal töltött léggömböket küldenek a légkörbe, és onnan sugároznák le a 3G internetet. A projektet már élesben tesztelik.

Az utasszállító repülőgépeknél kétszer magasabban repülnek a Google ballonjai, melyek a Google tervei alapján behálózzák majd az egész földünket.

Egy darab Google gömb 1100 négyzetkilométernyi területet fed le 3G sebességű internettel. A Telegraph beszámolója szerint az első ballont szombat reggel engedték fel, az Új-Zélandon található Christchurch-ban.

Mindössze 4 óra napsütés kell ahhoz, hogy a Google ballonjai feltöltődjenek a világűrben, és minden nap és 24 órában sugározhassák az internetet.

Forrás: http://hir.ma/technika/internet/2020-ra-az-egesz-vilagon-lesz-internet-a-google-tol/103011#

Kép forrása: http://www.popsci.com/interstitial-ad/ad?destination=node/74897&duration=10

TOP 5