Skip to main content

Negyven hajléktalannak lehet szakmája és munkája. A Támasz Alapítvány új programja a hátrányos helyzetűek számára biztosít képzési és munkalehetőséget.

Egy pellérdi ökogazdaságban tanulhatják majd meg a növénytermesztés csínját-bínját a fedél nélkül maradtak a Támasz Alapítvány  programjában.  A fundamentum egy korábban is kertészetként működött 2,5 hektáros területet bérel, ahol biogazdálkodást folytatnak már tavasz eleje óta. Ültettek már paradicsomot, paprikát és uborkát, de a tervek szerint céklát, zöldhagymát és káposztát is termesztenek majd.

A programban jelenleg az alapítvány munkatársai néhány hajléktalan és munkanélküli vesz részt, a létszám azonban hamarosan bővülni fog.

A szervezet egy pályázati sikernek köszönhetően ugyanis negyven hajléktalannak adhat a kertészetben munkát, akik féléves képzés során tanulhatnak meg gazdálkodni.  A tanfolyam végén tovább is foglalkoztatják csaknem a résztvevők felét.

Fónai László, a Támasz Alapítvány elnöke elmondta, a hajléktalanok fizetését a termékeik eladásából származó bevételekből, valamint pályázati forrásból biztosítják. A cél az, hogy legalább a minimálbért megkapják, az értékesítést pedig már el is kezdték.

A vásárcsarnokba már szállítanak, immáron a Kertvárosban lévő Diana téri piaccal tárgyalnak arról,  hogy ott egy standot állítsanak fel. E mellett pedig már egy közétkeztetést is ellátó konyhával is felvették a kapcsolatot.

Forrás: http://www.pecsma.hu/helyi/2012/07/05/hajlektalanok-termesztik-a-bionovenyeket/

TOP 5