Skip to main content
Hargol sáska rovarfehérje édesség gumicukor

Ha a sáskákra gondolunk, eszünkbe juthatnak a bibliai csapások, amelyben ezek a rovarok felemésztik a termőföldeket. Ám egy izraeli cég inkább azt szeretné, hogy az édesszájúakra és a gumicukorra asszociáljunk, ha ezekre a kártevőkre gondolunk.

Magyar Mezőgazdaság cikke szerint izraeli Hargol élelmiszer-technológiai cég sáskák tenyésztésébe kezdett azzal a céllal, hogy számtalan édességet és finomságot állítson elő.

hirdetés

A KÜLÖNLEGES ÖSSZETEVŐJŰ GUMICUKROK KÉTFÉLE ÍZBEN - EPER ÉS NARANCS - KAPHATÓK, ÉS IZRAELBEN ŐSHONOS SÁSKÁK FELHASZNÁLÁSÁVAL KÉSZÜLNEK.

„A Locusta migratoria egyike annak a két sáskafajnak, amelyet kósernek és halalnak tartanak"

– mondta Dror Tamir, a Hargol alapítója.

Mielőtt fehérjeporrá alakítják őket, a rovarokat organikus fűvel etetik, így biztosítva, hogy a tenyésztési folyamat során nem használnak növényvédő szereket.

A sáskák és a szöcskék – amelyek ugyanabba a családba tartoznak – a világon a legtöbbet fogyasztott rovaroknak számítanak, ugyanis nagyon táplálók. A Hargol honlapja szerint a sáskák 72 százalékban teljes értékű fehérjét tartalmaznak, emellett omega-3 zsírsavakat, vasat, cinket, kalciumot és még számtalan más vitamint is.

Ugyanakkor nem tartalmaznak telített zsírokat és koleszterint sem, így egészséges alternatívát jelentenek a tenyésztett fehérjeforrásokkal, például a hússal és a tejtermékekkel szemben.

NEM CSAK AZ EMBERI SZERVEZETRE VAN POZITÍV HATÁSSAL A SÁSKA ALAPÚ ÉTREND, HANEM A BOLYGÓNAK IS JÓT TESZ.

A tenyésztett sáskáknak nagyon kicsi a vízlábnyoma, ami a szénlábnyomukat is apróvá teszi. Az ehető rovarok közé tartoznak még egyes hangyafajok, termeszek, lisztkukacok és poloskák. 

Valójában világszerte már közel 2 milliárd ember él rovarokból álló étrenden, például Ghánában, Brazíliában és Japánban, miközben a nyugati országok alkalmazkodnak a leglassabban ehhez a fenntartható étrendhez.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: 4547619 képe a Pixabay -en. 

TOP 5