Skip to main content

burgonya Lengyelország jelölés jelölt krumpli 

Darabonként kell megjelölni hamarosan az eladásra kínált krumplit Lengyelországban, miután a mezőgazdasági tárca erre vonatkozó rendeletet adott ki az áru jobb nyomon követhetősége érdekében.

Egyesével kapnak zászlókat a burgonyaszemek Lengyelországban, ezzel jelölve azt, honnan származnak.

hirdetés

A lengyel kormányzat ezzel az áru származási helyének beazonosíthatóságát biztosítaná, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy előmozdítsa, a lengyel vásárlók inkább a hazai árut válasszák a más országokból származóval szemben, számol be arról a Rzeczpospolita című lap.

A lengyel mezőgazdasági miniszter, Jan Ardanowski pedig Twitteren jelezte, a húsáruk jelölése is napirenden lévő kérdés a tárcánál, a kérdés kapcsán pedig valószínűleg az Európai Bizottságnál is bejelentéssel élnek.

A vásárlók érdekében a krumplira szemenként kihelyezett zászlók a lengyel tárca szándéka szerint a vevők tájékoztatását szolgálják, bár kérdés, hogyan hajtják azt végre akkor, ha az áru uniós országból származik.

Egy 2014-es közösségi szabály értelmében ugyanis az élelmiszereknél nincs jelölési kötelezettség, ha az uniós országból, illetve Törökországból származik.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás -  A nyitókép csak illusztráció, forrása: pixabay

TOP 5