A tudomány végre megoldani látszik a másnapi kellemetlen következmények nélküli alkoholfogyasztás problémáját. Ideje volt végre a fontos dolgokkal foglalkozniuk!

Az emberek évszázadok óta próbálnak megoldást találni a túlzott alkoholfogyasztást kísérő másnapi tünetekre.

Volt már itt minden, az ázsiai körte kivonatától a különböző gyógyszerekig minden, de néha semmi nem segít. Kivéve, ha maga az alkohol lesz más.

hirdetés

Egy brit tudós (de ha egyszer tényleg az!), David Nutt kifejlesztett egy olyan alkoholt, amelyet vodka vagy gin helyett lehet használni koktélokban és amely nem okoz másnap szájszárazságot, fejfájást és szédülést.

Nutt professzor (nem elég, hogy brit tudós, hogy még az őrültségre utaló neve is van, de tényleg létezik) azt tanulmányozza egyébként, milyen hatással vannak a drogok és az alkohol az emberi agyra, szóval tényleg szakmába vág neki a másnaposság.

Az új szintetikus alkoholból számos prototípus jött létre, de csak kettőt találtak használhatónak. "Az egyik szinte teljesen íztelen, a másik kicsi keserű" - árulta el a professzor az Independentnek. "Jól illenek a mojitohoz" - tette  hozzá.

Túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Na igen, van egy kis probléma. A tömeggyártásra valószínűleg 2050-ig várni kell a becslések szerint. Szóval még 34 évig marad a víz és az aszpirin. Vagy a mértékletesség. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Nyitókép: Nutt doktor 2013-ban elnyerte a John Maddox díjat, forrás: http://www3.imperial.ac.uk/

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu