Skip to main content

 

A Spektrum új sorozata, A világ legjobb étrendjei az ott élő emberek étkezési szokásai alapján rangsorolja az országokat. Japán és két dél-európai ország a legjobbak között van, miközben Kuvait és Mexikó lakói roppant egészségtelenül étkeznek.

Augusztus 1-jén indul a Spektrumon A világ legjobb étrendjei, amelyben Kate Quilton és Jimmy Doherty egy világkörüli utazáson ismertetik meg a nézőket a különböző országok, törzsek és közösségek táplálkozási szokásaival.

hirdetés

A világ étrendjei közül ötvenet ismerhetünk meg, a műsorvezetők pedig dietetikus szakértők segítségével rangsorolják azokat. Kíváncsi, mely országokban étkeznek a legegészségtelenebbül a sorozatban bemutatottak közül? Megmondjuk:

  • Marshall-szigetek – Itt él Földünk egyik legelhízottabb népe. Rengeteg konzervételt fogyasztanak, a húsok közül pedig előszeretettel eszik a pulykafart, amelynek 73 százaléka zsír. 
  • Oroszország – A nagy mértékű alkoholfogyasztás miatt itt a legtöbb a májrákos megbetegedések száma. Az orosz férfiak negyede 55 éves kora előtt meghal.
  • Kuvait és Katar – Az itt élők az új világ szindrómában szenvednek, a hirtelen jött jólétben rászoktak a gyorsételekre, ami az ülő életmóddal párosulva még ártalmasabb.
  • Mexikó – A mexikóiak imádnak csipegetni és szénsavas üdítőt inni, háromból egy fő túlsúlyos náluk.
  • Egyesült Államok – A gyorsételek és a kukoricaszirup hazája.

A legegészségesebb országok között van Japán, Olaszország és Görögország, de a legjobb ötbe egy vallási csoport is befért – az adventisták ugyanis nem fogyasztanak előre gyártott ételt és alkoholt, viszont annál több Omega 3 olajban gazdag ételt esznek, a világátlagnál tíz évvel tovább is élnek. Hogy melyik ország lakói étkeznek a legegészségesebben, azt nem árulta el előre a Spektrum, majd a sorozatból kiderül. A sorozat kezdő időpontja és műsorelőzetese ide kattintva érhető el

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: az egyik műsorvezető, Kate Quilton kóstolgat éppen, forrás: spektrum

TOP 5