Skip to main content

Nehéz megjósolni, hogy mekkorát, de változást biztosan hoz majd az energiaitalok, illetve üdítőitalok piacán a Reutersen megjelent hír, mely szerint a Coca-Cola 2,15 milliárd dollárért bevásárolta magát az ugyancsak amerikai Monster Beverage Corporation-be, melyet mi leginkább az energiaitaláról ismerünk. Ezzel a szép lassan teret nyerő Burn (szintén Coca-Cola gyrátmány) mellett a hasonló pályán futó Monster is a Red Bull – és idehaza a Hell - fejére nőhet.

A Reuters szerint a vásárlás hivatalos bejelentésére a Coca-Cola részvényára 1,2, a Monsteré pedig 22 százalékkal emelkedett. Noha mindkét cég jól teljesített az utóbbi években, a Monster a felvásárlással azt a grátiszt is megnyerte, hogy beléphet a Coca által már "belakott" brazil, kínai és orosz piacra is. A hírügynökség később úgy pontosította a hírt, hogy a bevásárlás egészen pontosan 16,7 százalékos tulajdonrészesedés megszerzését jelenti, ami két helyet biztosít a Coca-Colának a Monster igazgatótanácsában.

A Monster Energy, mely a Mercedes F1-es csapat egyik nagy szponzora, arról ismert, hogy a világpiacon jegyzett, nagy mennyiségben gyártott energiaitalok közül ebben a legmagasabb a koffeintartalom (piacoktól és szabályozásoktól függően 33, illetve 140 mg/100 ml), miközben az italból nem száműzték a taurint sem.

Ez egyébként éppen Magyarország esetében, a népegészségügyi termékadó bevezetésével összefüggésben 32 mg/100 ml lett a koffeintartalom, és – ahogyan egyébként a Red Bull is tette – a taurint egy aminosavra (arginin) cserélte. Az energiaital-piacon elterjedt 250, illetve 330 ml-es kiszerelés helyett a Monster a félliteres (amerikai standard szerint 480 ml-es) kiszerelésben kapható.

Forrás

Kép: foxnews.com

TOP 5